Axians ondersteunt klanten met Kaseya Traverse-monitoringoplossing

27-10-2016 | door: Diederik Toet

Axians ondersteunt klanten met Kaseya Traverse-monitoringoplossing

Axians – onderdeel van het Franse VINCI Energies – is actief op het gebied van het ontwerpen, realiseren, laten functioneren en beheren van ICT-infrastructuren voor klanten. Daarnaast levert Axians software, hardware en diensten op maat voor uiteenlopende markten. Het bedrijf is thuis in bedrijfsapplicaties, clouddiensten, netwerkoplossingen en -beheer en technische software-engineering. Dit brede pakket wordt vanuit verschillende vestigingen in Nederland aan klanten aangeboden. De vestiging in Utrecht is gespecialiseerd in netwerktechnologie, -beheer en -security. Het bedrijf zet daarbij Kaseya Traverse met succes in als monitoringsoplossing.

"Wij zijn breed actief op netwerkgebied met een focus op de productportfolio's van Cisco, Aruba (HP) van HP en Avaya", zegt René van Ling, Manager Operations & Services. “Hier omheen leveren wij een breed pakket van diensten, variërend van installatie tot dagelijks beheer. Daarbij is het belang van een goed en betrouwbaar netwerk de afgelopen jaren alleen maar toegenomen. Voor steeds meer organisaties is 24x7-support vandaag de dag norm.”

Toenemende complexiteit

Tot twee jaar geleden voerde Axians de netwerkmonitoring van devices bij klanten uit met een eigen gebouwde oplossing. “Het onderhoud hiervan – en dan met name het actueel houden van alle devices die we moeten monitoren – werd voor ons steeds tijdrovender en kostbaarder”, zegt Nick Smit, service manager bij Axians. “Netwerken worden steeds complexer en om al die ontwikkelingen op de voet te kunnen volgen, kostte te veel tijd en middelen. Dat was voor ons reden om ons te oriënteren op de markt en te kijken of er een standaard oplossing beschikbaar was die voldeed aan onze eisen.”

Selectie

Axians bekeek een flink aantal potentiële platforms. Naast standaardeisen als ondersteuning van SNMP, keek het bedrijf ook nadrukkelijk naar de componenten die met Traverse te monitoren zijn. ”Wij hebben te maken met zeer gevarieerde netwerken met zowel datacommunicatie- als telefonieapparatuur. Dan is het belangrijk dat je netwerkmonitoringsapplicatie brede dekking biedt voor wat betreft de ondersteunde componenten. Met Traverse bood Kaseya ons die brede dekking. Daarnaast wilden we beslist een multi-tenant omgeving, waarmee we al onze klanten in één view konden volgen. Ook was schaalbaarheid een belangrijk punt. We wilden groei gemakkelijk kunnen ondersteunen.”

De voordelen van Traverse

Van alle oplossingen die Axians bekeek, sloot Traverse het best aan bij wat het bedrijf zocht. Smit en Van Ling noemen als belangrijke voordelen de snelle implementatie bij een klant, de schaalbaarheid, het gebruiksgemak en de zeer brede ondersteuning voor wat betreft devices.

Van Ling: “Het uitrollen van een klant kon vroeger flink wat tijd in beslag nemen. Dat doen we nu – mede dankzij de cloudtechnologie van Kaseya – binnen een dag of vijf. We bieden klanten verschillende serviceniveaus, van eenvoudige alarmering tot volledige ontzorging, waarbij we on site eventuele storingen oplossen. Ook zorgt de cloudaanpak van Kaseya ervoor dat we ons geen zorgen hoeven te maken over de schaalbaarheid. Daarnaast is het aantal ondersteunde devices heel breed waardoor we klanten optimale service kunnen bieden.” Smit wijst verder op het gebruiksgemak van Traverse als echte multi-tenant oplossing. “De leercurve is erg kort. Als beheerder ben je heel snel thuis in het platform en kun je er goed mee werken. Al met al is Traverse de juiste keus geweest.”

Internet of Things

Smit en Van Ling benadrukken het belang van optimale monitoring. Zij wijzen op zowel de toenemende behoefte aan 24x7-monitoring als op het toenemend aantal devices dat aan het netwerk gekoppeld wordt. “Denk alleen maar aan een trend als het Internet of Things, dat zorgt voor een explosieve toename van netwerkdevices. Organisaties zijn steeds afhankelijker van hun data en dat vraagt om betrouwbaarheid en beschikbaarheid van netwerken. Met Kaseya Travers is daar goed in te voorzien.”

IT Complete

Traverse is onder deel van het IT Complete-platform van Kaseya, dat inspeelt op de veranderende behoeftes van MSP’s. Het is het eerste en enige uniform MSP-groeiplatform waarmee MSP’s zich in de markt kunnen onderscheiden en meer de rol van adviseur en partner van klanten kunnen vervullen.

Klant

Axians – ICT-dienstverlener

Uitdagingen

  • Klanten steeds afhankelijker van optimaal functionerend netwerk
  • Eigen maatwerkoplossing voor netwerkmonitoring kostbaar voor wat betreft ontwikkelingen en onderhoud

Oplossing

Kaseya Traverse

Voordelen

  • Volledig multi-tenant omgeving
  • Uitstekende schaalbaarheid dankzij cloudconcept
  • Hoge gebruiksvriendelijkheid en daardoor snel inzetbaar
  • Brede dekking van ondersteunde netwerkdevices

“Met Kaseya Traverse beschikken we over een state-of-the art monitoringsoplossing met veel schaalbaarheid, gebruiksgemak en een snelle implementatie", aldus René van Ling, Manager Operations & Services bij Axians

Door: Diederik Toet

Terug naar nieuws overzicht
Cloud