Samsung blijft de meeste smartphones verkopen
27-10-2016 | door: Redactie

Samsung blijft de meeste smartphones verkopen

Samsung maakt voorspelbare winstcijfers openbaar, maar blijft toch de meeste smartphones verkopen. Dat het Samsung niet echt voor de wind ging, hadden we misschien wel kunnen zien aankomen na het zoveelste nieuwtje over brandbare telefoons. Nu het Koreaanse bedrijf zijn resultaten voor het derde kwartaal 2016 heeft vrijgegeven, is die voorspelling ook ingelost. Het bedrijf verdiende in dat kwartaal 5,2 triljoen won (ongeveer 4,17 miljard euro), een daling tegenover vorig jaar van 2,19 triljoen won (ofte 1,76 miljard euro).

Het is de eerste keer in lange tijd dat Samsung het minder goed doet dan het jaar tevoren. Veel heeft natuurlijk te maken met de Note 7 en de wereldwijde heisa die ontstaan is rond de recall van het toestel. Andere afdelingen van Samsung, zoals de consumentenelectronica doen het wel goed. De componentendivisie van Samsung moest dan ook weer wat winst prijsgeven door verandering in de prijszetting van DRAM.

Toch de grootste

Ondanks de problemen met de Note 7, blijft Samsung trouwens wel de grootste smartphonemaker. Volgens cijfers die marktonderzoeker IDC vrijgaf over het derde kwartaal van 2016, werden er wereldwijd 362,9 miljoen telefoons verkocht, een procentje meer dan dezelfde periode vorig jaar. En de meeste daarvan kwamen van Samsung. De Koreanen hebben een marktaandeel van zo'n 20 procent. Apple blijft nummer twee met 12 procent. De rest van de top vijf wordt gevormd door Huawei, Oppo en Vivo.

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht
Mobility