Witold Kepinski - 28 oktober 2016

ABN AMRO Participaties neemt een meerderheidsbelang in PCI Holding

ABN AMRO Participaties neemt een meerderheidsbelang in PCI Holding image

ABN AMRO Participaties neemt een meerderheidsbelang (53 procent) in PCI Holding. De organisatie is speler in Nederland op het gebied van kantoor- en documentoplossingen. De participatie stelt PCI in staat haar activiteiten verder uit te breiden. Eerder nam PCI al office supplier Dantuma en Leferink Document Works over.

De traditionele markt voor kantoor- en documentoplossingen krimpt al enkele jaren, aldus ABM Amro. PCI Nederland daarentegen groeit elk jaar door. De organisatie ervaart bij haar klanten toenemende behoefte aan standaardisatie en digitalisering van haar documentprocessen. “Om aan deze klantvraag te kunnen voldoen, zijn verdere investeringen op het gebied van kwaliteit en expertise nodig”, zegt Bas Kamphuis, algemeen directeur van PCI. “De toegenomen slagkracht door de financiering van ABN AMRO Participaties maakt het mogelijk om enerzijds verder te groeien en om anderzijds de innovatieve dienstverlening aan klanten verder uit te breiden.”

Verdere uitbreiding

De beide eigenaren - ABN AMRO Participaties en Bas Kamphuis – zetten middels de participatie in op verdere groei. De leiding van PCI blijft in handen van Kamphuis als algemeen directeur. “ABN AMRO Participaties investeert graag in gezonde bedrijven met een ambitieuze buy-and-build strategie” zegt Friso Janmaat, managing director van ABN AMRO Participaties hierover. “Daarbij geloven we sterk in de marktkennis en het ondernemerschap van Kamphuis en zullen we elkaar wederzijds versterken.”

Overname Dantuma en Leferink Document Works

PCI Nederland heeft eerder de lopende contracten van Dantuma overgenomen en Leferink Document Works opgekocht. Beide overnames hebben ervoor gezorgd dat de jaarlijkse omzet is uitgegroeid tot meer dan 60 miljoen euro. Traditioneel dienen de machines als onderpand voor het verstrekken van een financiering, maar bij PCI wordt het contract ingezet als asset. De technologische ontwikkelingen gaan tegenwoordig snel waardoor de restwaarde nihil is. Hierdoor krijgen ondernemers machines moeilijker gefinancierd. “Door het contract centraal te stellen, kunnen we voldoende zekerheden stellen en de ondernemers beter voorzien in hun financieringsbehoefte”, aldus Kamphuis.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!