Witold Kepinski - 28 oktober 2016

Nieuwe Apple MacBook Pro is verkrijgbaar vanaf 1699 euro

Nieuwe Apple MacBook Pro is verkrijgbaar vanaf 1699 euro image

Apple introduceert een nieuwe dunne MacBook Pro met een interface waarmee de klassieke rij functietoetsen wordt vervangen door een Multi-Touch-display van Retina-kwaliteit, met de naam Touch Bar.Er komen drie versies van de MacBook Pro: een 13-inch met de ouderwetse functietoetsen, een 13-inch met Touch Bar en een 15-inch met Touch Bar.

De nieuwe MacBook Pro is uitgerust met een Retina-display, Touch ID voor veilige, efficiënte toegang, een nog sneller reagerend toetsenbord, een groter Force Touch-trackpad en een audiosysteem met groter dynamisch bereik. Het is bovendien de krachtigste MacBook Pro tot nu toe, Intel met quad-core en dual-core processors van de zesde generatie, tot 2,3x snellere grafische prestaties ten opzichte van de vorige generatie, SSD’s en tot vier Thunderbolt 3-poorten.

Touch Bar

De belangrijkste verandering bij de Macbook Pro: de functietoetsen (F1 tot en met F12) zijn weg. ''We gebruiken ze niet meer'' en ''de technologie is 45 jaar oud'', verklaarde Apple de verandering. In plaats daarvan heeft de Pro bovenin het toetsenbord een display, de Touch Bar. Met de Touch Bar heeft de gebruiker alle regelaars direct bij de hand, aldus Apple. Hij past zich dynamisch aan bij het gebruik van het systeem of apps als Mail, de Finder, Agenda, Numbers, GarageBand, Final Cut Pro X en apps van andere fabrikanten. Voor Safari worden bijvoorbeeld Tabbladen en Favorieten weergegeven in de Touch Bar, emoji in Berichten zijn gemakkelijk bereikbaar, afbeeldingen kunnen worden bewerkt en in Foto’s kun je gemakkelijk door video’s spoelen aldus Apple.

De nieuwe MacBook Pro beschikt over een volledig opnieuw vormgegeven behuizing en een volledig metalen unibodyconstructie. De 13-inch MacBook Pro is met zijn 14,9 mm 17 procent dunner en heeft 23 procent minder volume dan de vorige generatie, en met nog geen anderhalve kilo is hij zo’n 230 gram lichter. De nieuwe 15-inch MacBook Pro is slechts 15,5 mm dik en is daarmee 14 procent dunner en 20 procent minder volumineus dan voorheen. En met een gewicht van nog geen twee kilo is hij zo’n 230 gram lichter dan de vorige generatie.

Prijzen en beschikbaarheid

De 13-inch MacBook Pro is verkrijgbaar vanaf € 1699, heeft een 2,0-GHz dual-core Intel Core i5-processor met Turbo Boost-snelheden tot 3,1 GHz, 8 GB geheugen en 256 GB flashopslag, en is nu verkrijgbaar.

De 13-inch MacBook Pro met de Touch Bar en Touch ID is verkrijgbaar vanaf € 1999, heeft een 2,9-GHz dual-core Intel Core i5-processor met Turbo Boost-snelheden tot 3,3 GHz, 8 GB geheugen en 256 GB flashopslag, en is over twee tot drie weken leverbaar.

De 15-inch MacBook Pro met de revolutionaire Touch Bar en Touch ID is verkrijgbaar vanaf € 2699, heeft een 2,6 GHz quad-core Intel Core i7-processor met Turbo Boost-snelheden tot 3,5 GHz, 16 GB geheugen en 256 GB flashopslag, en is over twee tot drie weken leverbaar.

De volledige technische specificaties en alle maatwerkopties en accessoires zijn te vinden op apple.com/nl/macbookpro.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!