Redactie - 01 november 2016

Muizen en ratten vangen via IoT en field service processen in SAP

De Gorinchemse start-up Dimo Systems brengt muizen- en rattenvallen op de markt die zijn aangesloten op het Internet of Things. Xignal heten de digitale vallen en ze zijn uitgerust met sensoren die een notificatie sturen zodra er een ongewenst knaagdier is gevangen. Dankzij een co-creatieproject met consultancypartij Acorel communiceren de vallen tevens met de field service processen in SAP.

De Xignal-vallen zien er hetzelfde uit als de klassieke muizenval; een scharnierend plateau met een beugel en een veer. “Maar we hebben er drie sensoren aan toegevoegd die de activiteit continu monitoren en in verbinding staan met het internet”, vertelt Maarten Crezee, managing director van Dimo Systems. “Zodra de klem dichtklapt ontvangt de gebruiker daar direct een push-notificatie van in de My Xignal-app.”

Een end-to-end aanpak van ongediertebestrijding

Maar er is meer. De producten van Dimo Systems integreren met het Internet of Things platform van SAP, onderdeel van het SAP HANA Cloud Platform. Daardoor belandt een dichtgeklapte muizenval automatisch als service-order in het field service cloudsysteem van SAP. Crezee: “SAP zet de vangst van een muis of rat direct om in een taak en wijst er een persoon aan toe. Dat maakt onze muizenvallen uniek in hun soort.” De extra intelligentie is het resultaat van de jaarlijkse Hackathon van het Bossche Acorel, die dit jaar gehouden werd op 26 en 27 september. Pieter Rijlaarsdam, SAP Consultant bij Acorel: “In dit co-creatieproject bouwden onze developers een kant-en-klare oplossing, inclusief SAP Fiori-dashboard en SAP Hybris Cloud for Customer Field Service integratie voor automatische service order registratie, planning en facturatie.”

Geen periodieke controles meer

De Xignal-vallen zijn met name handig voor organisaties die hun pand verplicht moeten laten controleren op ongedierte, zoals woningcorporaties, horecagelegenheden en agrarische bedrijven. Crezee: “Met Xignal hoeven zij alleen een ongediertebestrijder in te schakelen als er daadwerkelijk vangst is. Dat scheelt heel wat arbeidsuren voor periodieke controles waarbij alle vallen vaak worden nagelopen zonder dat er iets is gevangen.” Rijlaarsdam vult aan: “En dankzij de integratie met SAP bevinden alle relevante service-acties zich in één systeem in plaats van in allerlei losse applicaties. Dat is wel zo handig voor bijvoorbeeld de facilitaire dienst.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!