Redactie - 01 november 2016

Wie wordt de beste IT-distributeur van Nederland?

Wie wordt de beste IT-distributeur van Nederland? image

Vorig jaar was-ie voor Copaco en op 19 januari weten we welke Nederlandse IT-distributeur dit jaar de Dutch IT-channel Award in de wacht sleept in de categorie 'Distributor of the Year'. Vijf genomineerden maken zich op voor een spannende avond, straks in Studio21 in Hilversum: ALSO, Arrow ECS, Ingram Micro, Tech Data en – opnieuw – Copaco.

ALSO is naar eigen zeggen vooral succesvol met de distributie van HP-producten en -oplossingen. De groei die HP doormaakte bij ALSO noemt de groothandelaar uit Nijmegen zelfs 'onstuimig'. ALSO heeft een unieke propositie met managed print services van HP en een al even unieke eigen Cloud Marketplace, die resellers de mogelijkheid geeft om ook eigen diensten aan te bieden. De distributeur was de eerste in Nederland met Microsoft Azure in het portfolio.

Arrow ECS, gevestigd in Houten, noemt zichzelf allang geen 'value added distributeur' meer, maar ziet zichzelf als een ware 'channel development organisatie'. Arrow ECS wil value added resellers, system integrators, internet service providers (ISV's) en (andere) IT-dienstverleners helpen in hun (verdere) ontwikkeling op vakgebieden als mobility, cloud, big data en networking. Arrow ECS levert resellers IT-producten van de grote merken, maar ook ondersteuning op het gebied van logistiek, verkoopadviezen, marketing, trainingen en cursussen gericht op certificatie.

Het van oorsprong Eindhovense familiebedrijf Copaco houdt zich al jaren moeiteloos staande in de top van de Nederlandse ICT-markt. De distributeur wil snel op toekomstige ontwikkelingen kunnen anticiperen door voortdurend het assortiment en de benodigde kennis daarover uit te breiden. Een goed voorbeeld is het in 2011 gelanceerde 2tCloud platform, de eerste Nederlandse marktplaats voor clouddiensten opgezet door een distributeur. Copaco ziet ook de in 2015 opgerichte business unit Smart Solutions als een voorbeeld van innovatie en toekomstgerichtheid. Smart Solutions zijn oplossingen voor smart homes en smart offices, die gebruik maken van Internet of Things en big data.

Ook genomineerd dit jaar: Ingram Micro Nederland, de distributeur die onlangs verhuisde naar een nieuw pand in Utrecht. Maar er gebeurde meer in 2016 met deze telg van het grote Amerikaanse moederbedrijf uit Californië. De acquisitie van Dupaco leverde het bedrijf een nieuwe, brede range aan innoverende software brands op. En met de strategische overname van Docdata uit Waalwijk versterkte Ingram Micro zich op het gebied van e-commerce en fulfilment solutions. Met de acquisities wil Ingram Micro een 'schil' van value add services en advanced solutions bouwen, rondom een kern van klassieke distributie die evengoed van groot belang is en blijft.

Zoals iedere speler in het IT-kanaal heeft ook Tech Data alom te maken met ontwikkelingen rondom cloud. Tech Data, distributeur van systemen, componenten, randapparatuur, software en handhelds met een Nederlandse vestiging in Bodegraven, heeft een speciaal Oracle Team dat die ontwikkelingen op de voet volgt. Het team helpt business partners bij de transformatie naar de cloud die ook zij (moeten) doormaken. Het team werft bovendien nieuwe partners die het enthousiast maakt voor het Oracle-portfolio. Of deze werkwijze baanbrekend genoeg is voor een award, weten we op 19 januari.

Stemmen kan via www.dutchitwards.nl

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!