ELINEX Power Solutions introduceert de Huawei 5000-E Series integrated UPS

01-11-2016 | door: Wouter Hoeffnagel

ELINEX Power Solutions introduceert de Huawei 5000-E Series integrated UPS

Huawei lanceert een nieuwe UPS met een vermogen van 25 tot 75kW. Het gaat om een modulaire UPS, die is voorzien van een groot aantal sensoren en wordt geleverd met monitoringssoftware. De UPS is in Nederland leverbaar via ELINEX Power Solutions, de exclusieve Nederlandse distributeur van Huawei UPS-systemen.

Het gaat om een UPS met geïntegreerde batterijen met een efficiëntie van 96,5%. Het UPS model is gebaseerd op succesvolle 5000 E reeks, welke voorheen beschikbaar was vanaf een 120KW frame met 40KW modules. Met de nieuwe Huawei 5000-E Series integrated UPS richt Huawei zich op kleinere computerruimten met 5 tot 25 racks. Binnen het frame kunnen in totaal maximaal 4 powermodules geplaatst worden, 3 powermodules ten behoeve van een vermogen van 75KW + 1 extra module ten behoeve van N+1 redundantie. Dit model is dus inzetbaar bij een vraag van ≤ 25KW (N+1), ≤ 50KW (N+1) en ≤ 75KW (N+1).

Compact
De 2U UPS modules bieden een vermogen van 25KW en hebben compacte afmetingen, waardoor dit concept een ruimtebesparing oplevert van 50%. Het volledige systeem is 200 cm hoog, 60 cm breed en 110 centimeter diep. Alles binnen het frame is modulair uitgevoerd, inclusief de statische bypass, interne en externe communicatie en batterijlades. Het frame kan worden uitgebreid met in totaal vier frames met modulaire batterijlades om tot de gewenste autonomietijd te komen. De 5000-E Series integrated UPS heeft een groot ingangsspanningsbereik tussen de 138VAC en 485VAC.

Net als de andere 5000 E series zijn de UPS powermodules en de bypass modules ‘hot-swoppable’ in online bedrijf ten behoeve van service & onderhoud. Ook dit Huawei UPS model blijft een “Open Source” systeem zonder codes in de systeemsoftware. Niet alleen de fabrikant, maar iedere gewenste partij kan hierdoor onderhoud uitvoeren.

Nieuwe features
Daarnaast is deze UPS ook voorzien van een aantal nieuwe (en standaard) features, zoals een geïntegreerd batterij monitoring- en reguleringssysteem met actieve meldingen binnen de monitoringsmogelijkheden. Ook is de UPS standaard voorzien van “iFan” en “iCap”, welke de ventilatoren en condensatoren real-time monitoren. Van de ventilatoren wordt de rotatiesnelheid gemeten en van de condensatoren wordt de temperatuur en interne weerstand gemeten. De meetwaarden zijn real-time uit te lezen en ook zijn er actieve meldingen in te stellen voor de gebruiker en/of onderhoudspartij.

De Huawei 5000-E Series integrated UPS is vanaf december op voorraad bij ELINEX. Het model is daarom te zien in het demonstratie- en testcentrum van het bedrijf in Ridderkerk.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware