Wouter Hoeffnagel - 02 november 2016

Ciena introduceert volledig programmeerbare coherente modem WaveLogic Ai

Ciena introduceert volledig programmeerbare coherente modem WaveLogic Ai image

Ciena introduceert WaveLogic Ai, de eerste volledig programmeerbare coherente modem die maximale netwerkprestaties levert voor minimale kosten. WaveLogic Ai combineert schaal, automatisering en intelligentie en vormt de fundamentele technologie die een zelfsturend netwerk mogelijk maakt. Dit is onmisbaar in een tijdperk van IoT, zelflerende machines en on-demand diensten.

Met name in metro- en DCI-applicaties zorgt het voor 400G single carrier transmissie met hoge snelheden op het gebied van vermogen en dichtheid. In regionale en lange-afstandsnetwerken zet WaveLogic Ai 200G en 300G als nieuwe standaard neer voor transmissie via de backbone, met als gevolg een verdubbeling van de capaciteit en een verlaging van de kosten per bit. Voor onderzeese netwerken biedt WaveLogic Ai maximale capaciteit met maximaal bereik in afstanden tot wel 14.000 kilometer. 

Intelligente autonome beslissingen
WaveLogic Ai biedt intelligentie voor meer inzicht in het netwerk. Dit maakt autonome beslissingen mogelijk waarmee de netwerkprestaties verder verbeterd kunnen worden. Door middel van open interfaces monitort en verzamelt de modem kritische netwerkdata, inclusief ingebedde real time link-belasting, en neemt vervolgens zelf intelligente beslissingen over de capaciteit. WaveLogic Ai helpt bijvoorbeeld de optimale capaciteit te bepalen voor ieder mogelijk pad binnen het netwerk en kan afstemmen op verschillende capaciteitsniveaus van 100G tot 400G in stappen van 50G.

“Door de exponentiële groei van wetenschappelijk dataverkeer van instrumenten en installaties over de hele wereld moet ons netwerk in staat zijn om zich continu aan te passen aan de behoeftes van data-intensieve applicaties en wetenschappelijk onderzoek. In het verleden werden beslissingen vaak genomen op basis van inschattingen of informatie uit andere specifieke gevallen, en kozen we doorgaans voor het toewijzen van overcapaciteit. We hebben nu real time netwerk telemetrie en analytics nodig om de onderliggende infrastructuur op een intelligente manier te bouwen voor optimale capaciteit”, zegt Inder Monga, Executive Director bij ESnet.

Vraag vanuit gebruikers proactief beheren
“In onze huidige on-demand wereld, waar nieuwe applicaties het netwerk op een onverwachte manier kunnen belasten, hebben operators geavanceerde, optische mogelijkheden nodig waarmee ze niet alleen kunnen opschalen voor meer capaciteit, maar ook het netwerk kunnen programmeren om autonome en intelligente beslissingen te nemen die de netwerkprestaties real time verbeteren. Hoewel het onmogelijk is om te voorspellen wat de volgende ‘killer app’ wordt, stelt Ciena’s WaveLogic Ai platform operators in staat om de vraag vanuit gebruikers proactief te beheren en met minder hardware meer uit het netwerk te halen”, aldus Ian Redpath, Principal Analyst, Intelligent Networks, Ovum.

WaveLogic Ai zal beschikbaar zijn vanaf het tweede kwartaal van 2017. Op donderdag 3 november om 11 uur ET vertellen Ciena’s Rick Dodd, Chief of Open Architecture en Joe Cumello, Vice President of Portfolio and Solutions Marketing over WaveLogic Ai in de webinar "WaveLogic Ai – The Foundation of the Self-Driving Network.” Klik hier om je in te schrijven.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!