Wouter Hoeffnagel - 03 november 2016

Ricoh lanceert technologische bouwstenen voor nieuwe generatie kantoorproducten

Ricoh lanceert Workstyle Innovation Technology, een pakket nieuwe technologische bouwstenen voor Ricoh’s nieuwe generatie kantoorproducten. Workstyle Innovation Technology is ontwikkeld om gebruikers sneller, flexibeler, plaatsonafhankelijk en productiever te laten werken. Het omvat verschillende componenten; van app-gebaseerde touchscreen interfaces tot een cloud integratie.

De recent gelanceerde nieuwe serie MFP’s met smart operation panel is gebaseerd op de Workstyle Innovation Technology. Ook toekomstige MFP’s, printers, unified communication-systemen, projectoren en andere producten zullen worden uitgerust met deze technologie.

Slimme apparaten
De nieuwe generatie multifunctionele printers van Ricoh zijn voorzien van een nieuwe gebruikersinterface (UI). De interface kan worden gepersonaliseerd zodat alleen de eigenschappen en functies die gebruikers nodig hebben voor hun werk zichtbaar en beschikbaar zijn.

De nieuwe generatie intelligente technologie van Ricoh is ontwikkeld voor flexibele kantooromgevingen en voor werken op afstand. Goede connectiviteit en toegang tot de print- en documentinfrastructuur, zonder dat kostbare en tijdrovende integraties uitgevoerd moeten worden is hiervoor cruciaal. Bovendien kunnen documenten vanuit een breed scala aan slimme apparaten gedeeld worden. Denk hierbij aan een document op een smart device, wat door middel van bijvoorbeeld NFC-technologie naar de printer of een Interactive Whiteboard gestuurd kan worden.

Support voor slimmere manieren van werken
De technologie van Ricoh helpt bij het maken van de overstap van traditionele workflows naar kosteneffectieve digitale werkwijzen. De oplossingen maakt het delen van gegevens tussen meerdere platforms en fysieke locaties mogelijk en stroomlijnen daarmee processen en bedrijfsactiviteiten.

Samenwerken en kennis delen tussen teams op verschillende locaties of in verschillende landen wordt eenvoudig met Ricoh’s technologie. Het ontsluiten van informatie, videovergaderen en op afstand samenwerken aan documenten is makkelijker dan ooit.

Eenvoudige ondersteuning
Ricoh’s nieuwe generatie Smart MFP’s bieden tevens diverse functies om deze te beheren. De ingebouwde slimme supportopties helpen tijd en geld te besparen. De slimme apparaten zijn uitgerust met zelfhulpfuncties (onder andere diverse ‘how to’ video’s) en laten de gebruiker communiceren met externe ondersteuningsservices. Bovendien kan Ricoh, na goedkeuring van de gebruiker, het display van de machine overnemen om zo op afstand hulp te kunnen bieden.

Marcel Kleintjens (foto), product marketeer bij Ricoh Nederland: “Organisaties zijn op zoek naar manieren om hun processen slimmer in te richten en hun medewerkers te ondersteunen in andere, nieuwe manieren van werken. Plaats- en tijdonafhankelijk werken is daar een voorbeeld van. Kantoorapparatuur die echt ondersteunt in deze manier van werken is essentieel om het maximale te halen uit mensen en processen. Ricoh’s Workstyle Innovation Technology is vanuit die gedachte ontwikkeld. De technologie beweegt mee met ontwikkelingen en sluit aan bij de wensen en eisen van werknemers van nu.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!