Witold Kepinski - 03 november 2016

Microsoft PowerApps en Flow zijn beschikbaar

Microsoft PowerApps en Flow zijn beschikbaar image

Microsoft maakt zijn PowerApps en Flow beschikbaar in 42 talen, waaronder in het Nederlands. Sinds de preview in april online ging hebben 160.000 gebruikers van 71.000 organisaties er gebruik van gemaakt. Samen met PowerBI stellen PowerApps en Flow zakelijke gebruikers met én zonder programmeerkennis in staat om optimaal gebruik te maken van hun systemen en data.

PowerApps is volgens Microsoft gemaakt voor organisaties van elke omvang. Hiermee kunnen ze zelf apps creëren, deze verbinden met eigen data en systemen en ze delen met iedereen binnen de organisatie. Met PowerApps ontwikkelt een developer bijvoorbeeld werknemergerichte apps zoals een medewerkersenquête, of zwaardere apps die de productiesystemen via clouddiensten verbinden met de smartphone van medewerkers.

Ook aan professionele ontwikkelaars is gedacht. Zij kunnen met meer gemak web- en mobiele apps blijven ontwikkelen, evenals API’s met Azure App Service, waarmee waardevolle data voor de organisatie zichtbaar worden en ingezet kunnen worden om te innoveren, aldus Microsoft.

Met PowerApps kan de developer apps bouwen die gebruikmaken van data uit de meest gebruikte SaaS-diensten, zoals Office 365, Microsoft Dynamics, Salesforce, Dropbox, Twitter, Google Drive en Microsoft OneDrive. De dienst biedt een vertrouwde Office-achtige ervaring voor het beheer van de schermlayout, thema's en lettertypen in de app, en stelt gebruikers zelfs in staat om dynamische interacties aan apps toe te voegen. PowerApps bevat ook sjablonen voor veelvoorkomende appcategorieën, zodat de developer nog sneller aan de slag kan met het ontwikkelen van eigen apps.

Flow

Op eenzelfde manier maakt Flow het voor organisaties makkelijk om tijdrovende processen te automatiseren. Denk aan geautomatiseerde e-mails aan inkoopafdelingen wanneer de voorraad afneemt. Deze processen, of Flows, zijn ook op mobiele apparaten te beheren aldus Microsoft. 

PowerBI

Met PowerBI analyseer je data op een overzichtelijke manier. Organisaties kunnen hun data visualiseren om nieuwe inzichten te verkrijgen en er hun voordeel mee te doen.

Lees hier meer over deze bekendmaking, en via de volgende links meer over specifiek PowerAppsFlow en PowerBI

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!