Lenovo boekt minder omzet en beperkt verlies
03-11-2016 | door: Witold Kepinski

Lenovo boekt minder omzet en beperkt verlies

Lenovo zag in het tweede financiële kwartaal van zijn gebroken boekjaar met 8 procent dalen naar 11,2 miljard dollar. De omzet in de EMEA regio daalde met 14 procent naar 2,7 miljard dollar. Inkomsten voor belasting waren 168 miljoen dollar. Dit is volgens Lenovo een belangrijke omslag na een verlies van $842 miljoen in het tweede kwartaal vorig jaar. Ook de netto-inkomsten zijn van 714 miljoen dollar verlies in het tweede kwartaal vorig jaar gedaald tot 157 miljoen dollar dit jaar.

Lenovo CEO Yang Yuanqing (foto) vindt zelf dat het prima deed in een uitdagende tijd met instortende pc- en tabletmarkten en smartphones en servers die slechts een bescheiden groei tonen. Lenovo zag de omzet van zijn PC and Smart Devices Business Group (PCSD) met 8 procent dalen naar 7,8 miljard dollar. De omzet van de Mobile Business Group, waar volop wordt geoptimaliseerd, daalde met 12 procent naar 2 miljard dollar. De Data Centre Group zag de omzet met 8 procent dalen. 

De brutowinst van het bedrijf in het tweede fiscale kwartaal steeg met twee procent jaar-op-jaar naar 1,6 miljard dollar, met een brutomarge van 14,3 procent.

Om weer te groeien gaat Lenovo slimme managers aannemen. Dat zijn Kirk Skaugen (werkte eerder bij intel client computing, server & connected systems group), Laura Quatela (afkomstig van Alcatel-Lucent en nu SVP en chief legal officer) en CTO Yong Rui (Ex-Microsoft AI baas).

Lenovo gaat verder nog misschien de pc-business van Fujitsu overnemen.

WK

Terug naar nieuws overzicht
Hardware