Ictivity vervangt compleet serverlandschap van Spring Kinderopvang
04-11-2016 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Ictivity vervangt compleet serverlandschap van Spring Kinderopvang

Voor Spring Kinderopvang zijn kindregistratie en kindplanning als vanzelfsprekend vitale backoffice-processen. De ruim 150 vestigingen in de driehoek Eindhoven-Cuijck-Roermond maakten voor het uitvoeren van deze processen tot voor kort een connectie met het centrale datacentrum bij de hoofdvestiging in Boxmeer. Hier is met de totale make-over van de IT-omgeving door Ictivity een einde aan gekomen. Applicaties werken sneller dan voorheen en er is centrale firewall en een back-up in de cloud gerealiseerd.

Spring Kinderopvang levert dagopvang, buitenschoolse, tussenschoolse, vakantie- en gastouderopvang. De organisatie is pakweg acht jaar geleden ontstaan na een fusie tussen SKK uit Venray en Spring uit Helmond. De hoofdlocatie is sindsdien in Boxmeer, waar het servicebureau is gevestigd met afdelingen als finance, klantenservice, salarisadministratie, P&O, facilitaire zaken, ICT en communicatie. Met circa 850 medewerkers mag Spring Kinderopvang zich marktleider in de regio noemen.

Tijd voor verandering
Er was al een aantal jaar niet meer geïnvesteerd in ICT, en het systeem – een Windows-omgeving met remote desktops – begon te kraken. “Het was hoog tijd voor verandering,” betoogt Ton Kleimeier, Projectmanager ICT. Via de hardwareleverancier komt Kleimeier in gesprek met Ictivity. Na een grondige inventarisatie gaat de Eindhovense dienstverlener aan de slag. Omdat vrijwel de hele automatisering werd vervangen, kon het nieuwe landschap naast het bestaande worden opgebouwd en getest. Dit zorgde voor een vrijwel geruisloze overgang met minimale impact op de dagelijkse operatie.

“Ictivity is een onafhankelijke club en is echt toegewijd aan de voor de opdrachtgever optimale oplossing. Bovendien – en ook dat vonden wij aantrekkelijk – bleken ze alle benodigde specialismen zelf in huis te hebben. Je gaat dus met één partij in zee en hebt niet met onderaannemers te maken. Dat maakt je project aanzienlijk overzichtelijker,” stelt Kleimeier. Voor Wilbert van Beek, commercieel directeur van Ictivity, was het eveneens een geslaagd project. “Het was zeer prettig samenwerken met Spring Kinderopvang, zeker ook voor de vijf technisch specialisten en de projectleider die ter plekke aan de slag waren. Naast het opzetten van een geheel nieuwe omgeving, werden ook de interne medewerkers on-the-job opgeleid op verschillende onderdelen. En het resultaat mag er wat ons betreft zijn, want de gebruikers werken door de performancewinst merkbaar vlotter en zijn daarom razend enthousiast.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage, Cloud, case
Cloud