Redactie - 04 november 2016

COMPAREX bekroont 15-jarige samenwerking met Sophos platinum partnerstatus

COMPAREX bekroont 15-jarige samenwerking met Sophos platinum partnerstatus image

IT Solutions en Services organisatie COMPAREX mag zich sinds kort Platinum Reseller van IT security-leverancier Sophos noemen. Beide partijen begeven zich al ruim 30 jaar op de IT security markt en zijn de helft van die jaren partners in Nederland. Onlangs behaalde COMPAREX de hoogst haalbare partnerstatus bij Sophos. Reden genoeg om langs te gaan voor een gesprek met Roël Bouman, Solution Advisor Security bij COMPAREX.

“Bij COMPAREX zijn wij enorm trots op het behalen van de Platinum Partner status. Deze status is voor ons een bevestiging van de kennis en ervaring die wij bezitten op het gebied van security oplossingen zoals Sophos. Door de kennis, kunde en kracht van beide partijen te combineren profiteert de klant nog meer van onze gezamenlijke expertise.”, vertelt Bouman.

Security omgeving beheren met minder resources
Sophos staat erom bekend een compleet security portfolio te bieden. Als enige vendor op de Nederlandse en globale markt, biedt het oplossingen op gebied van network, endpoint, encryptie en mobile security. Bouman bevestigt dit ook: “Voor ons is dat ook de kracht van Sophos. De combinatie die zij maken van verschillende oplossingen op zowel functioneel als technisch gebied. En daarbij zijn al deze oplossingen vanuit een centrale managementconsole te beheren. Hierdoor hebben onze klanten aanzienlijk minder resources nodig voor het beheren van hun security omgeving.”

Zowel Sophos als COMPAREX zien geavanceerde malware, waaronder ransomware, en de meldplicht datalekken als voornaamste uitdagingen voor de toekomst voor bedrijven. Steeds meer bedrijven durven te erkennen dat zij last hebben van geavanceerde malware die niet meer te stoppen zijn door de oude vertrouwde antivirusoplossingen. Er heerst veel vraag en onduidelijkheid wat op dit moment de beste manier is om met deze dreigingen om te gaan. “Ook daar biedt Sophos sinds kort soelaas met hun nieuwe signatureless endpointoplossing Intercept X. Een oplossing die volgens ons hoge ogen gaat gooien.”, aldus Bouman.

Zorgen over bescherming van persoonsgegevens
“Ook de wet omtrent bescherming persoonsgegevens leeft meer dan ooit binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Ze vinden het steeds belangrijker dat data niet op straat komt te liggen. Er heerst veel angst om negatief in de publiciteit te belanden en we zien dat de controle over de data vaak ontbreekt. Bedrijven weten echter vaak niet waar te beginnen en welke oplossingen geschikt zijn om te voldoen aan de nieuwe wetgeving. Het is aan ons om bedrijven hierin te begeleiden naar de voor hun meest geschikte oplossing.”

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!