Samsung stelt mogelijk lancering Galaxy S8 uit om nieuw debacle te voorkomen
08-11-2016 | door: Redactie

Samsung stelt mogelijk lancering Galaxy S8 uit om nieuw debacle te voorkomen

Samsung is achter de schermen druk bezig met de ontwikkeling van de Galaxy S8. The Wall Street Journal schrijft dat de Zuid-Koreaanse techreus koste wat het kost wil voorkomen dat het opnieuw een flater slaat als met de Galaxy Note 7.

Er zou momenteel druk worden overlegd over de lanceerdatum van de S8 en het ziet er naar uit dat het toestel pas na het Mobile World Congres in februari wordt gelanceerd.

De laatste jaren is Samsung de concurrentie geregeld te snel af met de lancering van zijn 'vlaggenschipsmartphone', maar het bedrijf is door de problemen rond de Note 7 uiterst voorzichtig geworden. Er wordt al gesproken over april als mogelijke releasedatum. De ontploffende Note 7-toestellen hebben het merk Samsung een behoorlijke knauw gegeven. Wat intern voor nog meer onrust zorgt, is dat de ontwikkelaars nog altijd niet precies weten waardoor de smartphones zo makkelijk konden exploderen.

AI

Over de S8 zijn de nodige details naar buiten gekomen. Zo gaat Samsung het design onder handen nemen en werken de Aziaten aan een nieuw AI-systeem, vergelijkbaar met Google Assistant en Apples Siri. Om de nieuwe spraakassistent aan te roepen, plaatst Samsung waarschijnlijk een speciale knop op de S8.

Excuses

Samsung heeft zich tegenover Amerikaanse consumenten verontschuldigd voor de problemen met de ontploffende telefoon Galaxy Note 7. Dat deed het Koreaanse bedrijf met paginagrote advertenties in de kranten The Wall Street Journal, The New York Times en The Washington Post.

In de open brief, die ondertekend is door Gregory Lee, de directeur van Samsung Electronics North America, schrijft het bedrijf dat het veel nadruk legt op veiligheid en kwaliteit.

''Onlangs zijn we daarin tekortgeschoten. Dat spijt ons oprecht. We zullen elk onderdeel van dit apparaat, waaronder alle hardware, software, fabricagemethoden en de volledige structuur van de batterij, onderzoeken. Dat zullen we zo snel mogelijk doen, maar we nemen tegelijkertijd de tijd die nodig is om de juiste antwoorden te vinden.''

In de advertentie wordt ook ingegaan op de problemen met Samsung wasmachines. Die kunnen in onbalans raken waardoor de wastrommel los kan schudden.

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht
Mobility