Interoute opent nieuwe strategische PoP-locatie in Miami

10-11-2016 | door: Wouter Hoeffnagel

Interoute opent nieuwe strategische PoP-locatie in Miami

Interoute, eigenaar van een wereldwijd cloud services platform en één van Europa’s grootste netwerken, opent een nieuwe strategische locatie in Miami (Florida, VS). Deze nieuwe ‘Point-of-Presence (PoP)’ is naast die in New York, Washington DC en Los Angeles de vierde locatie in de Verenigde Staten.

De locatie breidt het bereik van het Interoute-platform verder uit. De vestiging in Miami biedt het zuidoosten van de VS een netwerk met grote capaciteit en unified communications services en is tegelijk een belangrijk knooppunt voor Zuid-Amerika.

Lokaal netwerk met wereldwijd bereik
De nieuwe Point-of-Presence biedt toegang tot de totale portfolio van Interoute op het gebied van grootzakelijke communication services, tot 17 cloud computing zones in de VS, Azië en Europa, managed hosting services en high capacity connectiviteit met lage latency (netwerkvertraging). Bedrijven krijgen hierdoor een lokaal netwerk met wereldwijd bereik tot hun beschikking. Het netwerk van Interoute verbindt Europa, het Midden-Oosten en Azië met de VS, met Miami als zuidelijkste Amerikaanse locatie van Interoute.

Martijn ten Kate (foto), Country Manager bij Interoute Nederland, noemt Miami één van de hotspots van de Amerikaanse tech scene. In Miami komen Noord- en Zuid-Amerika bijna letterlijk bij elkaar, zowel in geografisch als cultureel opzicht. De nieuwe locatie is voor Interoute dan ook een strategisch belangrijke aanwinst.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud