Redactie - 10 november 2016

Welke ICT-fabrikant is dit jaar de 'Best Hardware Innovator'?

Welke ICT-fabrikant is dit jaar de 'Best Hardware Innovator'? image

Vijf bekende ICT-fabrikanten strijden om de Dutch IT-channel Award voor 'Best Hardware Innovator of the Year 2016'. Het gaat om Cisco, Fujitsu, HPE, HP Inc en Lenovo. De uitreiking vindt plaats op 19 januari in Studio 21 in Hilversum tijdens de Dutch IT-channel Awards Nieuwjaarsgala.

Cisco, wereldwijd marktleider op IT-gebied, produceert sinds 1984 netwerkapparatuur voor de zakelijke markt. Het bedrijf uit San Francisco haalde in Nederland het nieuws met een klantcase bij het digitale communicatieplatform VECOZO (Veilige Communicatie in de Zorg), dat onder meer een digitale omgeving beheert waarin zorgverzekeraars, zorgaanbieders en gemeenten snel en veilig gegevens uitwisselen. Toen VECOZO een nieuwe infrastructuur nodig had, implementeerde Cisco een nieuw systeem volgens het principe 'automatiseer alles wat je kunt automatiseren'. Het werd een Application Centric Infrastructure (ACI) met een Unified Computing System (UCS). Resultaat: alles wordt op één plek beheerd, er is volop gebruiksgemak en de oplossing is erg toekomstvast.

Fujitsu afficheert zichzelf graag als een wereldwijde speler, maar met een decentraal netwerk. De Japanse elektronicaproducent staat niet alleen voor kwaliteit en continuïteit, maar ook voor voldoende aandacht voor lokale partners. 'Big enough to deliver, small enough to care', noemen ze dat in Japan. Fujitsu wil bedrijfszekere ICT-oplossingen leveren die op de klant zijn afgestemd. Met het 'one-stop-shop' Dynamic Infrastructures portfolio, dat uit gestandaardiseerde bouwstenen bestaat, kan Fujitsu vrijwel iedere klantbehoefte invullen. Dankzij geavanceerde concepten als virtualisatie en cloud krijgen klanten nieuwe mogelijkheden om flexibeler en kostenefficiënter te werken.

Hewlett Packard Enterprise (HPE) maakt IT-omgevingen efficiënter, veiliger en flexibeler, zodat bedrijven snel kunnen inspelen op hun voortdurend veranderende IT-behoeftes. De multinational uit Californië is marktleider op het gebied van servers, externe storage en converged systems. HPE biedt een compleet portfolio dat naadloos aansluit op actuele ontwikkelingen, zoals de toenemende behoefte aan hybride IT-oplossingen. Een spraakmakende klantcase dit jaar was de bouw van een hybride dual datacenter infrastructuur bij het Rotterdamse Broekman Logistics, naar een ontwerp van IT-dienstverlener i³ groep dat ook tekende voor de implementatie.

Ook het zusje van HPE is genomineerd in deze categorie: HP Inc. HP is een van de grootste Amerikaanse technologiebedrijven en produceert hardwarecomponenten als desktops en printers.

Met de introductie van de HP Elite x3 geeft HP een nieuwe dimensie aan portable devices voor de werkplek: telefoon, laptop en desktop in één. HP Elite x3 heeft de power van een computer en is vooral interessant vanwege het ecosysteem eromheen: een lapdock (een stijlvolle 'lege' notebook), een deskdock (voor verbindingen naar scherm en randapparatuur) en software: HP Continuum en HP Workspace.

Als laatste, in alfabetische volgorde althans: Lenovo. De Chinese producent van computerhardware en -elektronica zegt innovatie 'in het DNA' te hebben, en dan is de nominatie voor een Award niet vreemd. Ook in 2016 investeerde Lenovo volop in hardware-innovatie en nieuwe, grensverleggende producten en technologieën. Noemenswaardig is een nieuwe generatie hybride laptops en tablets, maar ook de nieuwe smartphones met 'tangotechnologie' van Lenovo waren veelvuldig in het nieuws. Het is uitdrukkelijk de bedoeling van Lenovo om met dit soort innovaties nieuwe standaarden te zetten voor kwaliteit, betrouwbaarheid, stijl en snelheid.

Ga nu stemmen op www.dutchitawards.nl !

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!