Redactie - 09 november 2016

Westcon Comstor Imagine 2020 event biedt inspiratie, inzicht en vermaak

Westcon Comstor Imagine 2020 event biedt inspiratie, inzicht en vermaak image

Niet het geijkte, geen beurs met standhouders en keynotes, het zou anders dan anders worden, beloofde Arno Beker, Sales Director Westcon UCC BeNeLux. En dat werd het ook! Imagine 2020, Westcon-Comstor’s partner-event op 14 oktober in De Fabrique te Utrecht, was inderdaad onorthodox van opzet en zonder overdrijving een inspirerend feest om mee te maken.

De eerste spreker is trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk. Tijdens de introductie van zijn presentatie Trendz! 2030 laat hij zien hoe hij enige tijd geleden een chip in zijn hand liet aanbrengen. Het deed even pijn, maar hij is nu officieel ‘connected’ en onderdeel van het Internet of Things. Vervolgens voert hij de zaal in hoog tempo langs een caleidoscoop van futuristische perspectieven: wijdverspreide robotisering, smart offices en cars, een aankomend ‘Thingernet’, logistieke innovatie, Big Data, en een maakindustrie die aan de hand van 3D-printing zal individualiseren en decentraliseren. Een wereld ook waarin uiteindelijk alles met alles verbonden zal zijn en waarin mens en machine steeds verder zullen fuseren.

Pyramid of Technology

Na deze inspirerende wervelstorm van aankomende innovatie, is het de beurt aan kunstenaar en filosoof Koert van Mensvoort. Technologie is zo oud als de mensheid zelf, zegt hij. Heel veel van wat ooit als nieuwe technologie begon, beschouwen we tegenwoordig als geheel natuurlijk. Hoe gaat dat in zijn werk? Analoog aan de zogeheten Piramide van Maslow  presenteert Van Mensvoort de zaal zijn Pyramid of Technology. Het is een aansprekend model, waarin technologie wordt beschreven in een hiërarchie van zeven ‘rijpheidsstadia’. Technologie in stadium één bestaat alleen nog als theoretisch construct, zoals op dit moment bijvoorbeeld de kwantumcomputer. Stadium twee is dat van de operationalisatie, het eerste acceptabele prototype is gerealiseerd (de gekweekte hamburger). In het derde stadium is de technologie toepasbaar, maar nog geen gemeengoed (denk aan zonnecellen). Dan volgen de stadia van algemene acceptatie (auto’s, smartphones), onmisbaarheid (wc, internet) en onzichtbaarheid (het alfabet, de klok!). Aan de top van de piramide, tot slot, vinden we die vormen van technologie, zoals het dragen van kleren, koken en het beoefenen van de landbouw, die ons tegenwoordig als volkomen natuurlijk voorkomen.

Van bits naar atomen

Ook de derde spreker, Herman van Bolhuis van 3D Makers Zone zet een boeiend ‘futuristisch’ betoog neer. Hij heeft bovendien een 3D-printer meegenomen, die zojuist de laatste hand heeft gelegd aan een driedimensionale versie van het Westcon-Comstor-logo. “We gaan weer terug van bits naar atomen”, stelt hij vast. Alles uit onze directe fysieke omgeving, die we steeds meer digitaliseren, kan nu gedecentraliseerd op elk gewenst moment via 3D-printers worden gefabriceerd. Verreweg de grootste verandering die de digitale transformatie teweegbrengt, zal zich volgens Van Bolhuis dan ook voltrekken in manufacturing.

Dansen met de klant

Na de lunch worden de bezoekende resellers getrakteerd op twee presentaties die volop zorgen voor  vermaak. Allereerst geeft expert in gedragsverandering Jan van Setten, die door de dag heen ook als gespreksleider fungeert, een inspirerende en buitengewoon humoristische presentatie over hoe je als verkoper moet leren dansen met de klant. Daarna zorgt Victor Mids, onder meer bekend van het tv-programma Mindf*ck, voor een spectaculaire afsluiting van dit onorthodoxe partner-event dat, afgemeten aan de reacties op de afsluitende netwerkborrel, wat ondergetekende betreft als buitengewoon geslaagd mag worden aangemerkt.

Rene Klein, Westcon-Comstor General Manager Northern Europe, blikt terug: “Het was voor onze resellers natuurlijk best spannend om hier een aantal motiverende sprekers voorgeschoteld te krijgen, maar geen enkele PowerPoint van onze leveranciers te zien”, zegt hij. “Maar dat was precies de doelstelling van dit evenement. We wilden ons resellerkanaal tonen wat voor innoverende ontwikkelingen op ons afkomen, en dat de veranderende businessmodellen die daaruit voortvloeien, zullen leiden tot een geheel nieuw conglomeraat aan oplossingen voor onze klanten.”

Die klanten konden zich ter verdieping van hun inzicht aan het eind van de dag inschrijven  voor een drietal kennissessies die Westcon-Comstor deze maand op vrijdag 18 november (Internet of Things, Data Security), woensdag 23 november (Customer Experience) en vrijdag 25 november (Networking & Socially – Enabled business processes) voor zijn partners organiseert.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!