Wouter Hoeffnagel - 09 november 2016

Landré en FormiD leveren HP Jet Fusion 3D Printing Solution in Benelux

Landré en FormiD leveren HP Jet Fusion 3D Printing Solution in Benelux image

HP maakt bekend dat Landré uit Houten HP Jet Fusion 3D Printing Solution in Nederland op de markt brengt. In België wordt het product door FormiD gedistribueerd.

De HP Jet Fusion 3D Printing Solution is volgens HP de eerste production ready 3D-printer ter wereld. De oplossing werd in mei 2016 aangekondigd en maakt het mogelijk kwaliteits- en snelheidsverbeteringen te realiseren en gelijktijdig op de kosten te besparen ten opzichte van traditionele 3D printing systemen.

3D Print Specialisatie Programma
Zowel Landré als FormiD zullen het 3D Print Specialisatie Programma doorlopen. Zodra dit programma is voltooid, worden beide partijen een HP-authorized partner voor de verkoop en servicing van HP’s 3D printing systemen en accessoires in de Benelux. Zowel Landré als FormiD hebben een bewezen track record op gebied van 3D printing service en onderhoud.

Managing Director Jan Floor van Egmond van Landré: “Met onze kennis van CNC machines, ervaring en apparatuur voor de mechanische print-finishing, kennis van en ervaring met 3D printing, kennis van 3D software en onze zeer goede service organisatie, vertrouwen wij er op dat we een doorbraak kunnen realiseren in 3D printing als productie technologie voor prototyping en de small-scale productie van plastic producten. Bovendien zal HP Multi Jet Fusion Technology een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van ‘smart’ producten.”

Industry 4.0 versnellen
Director Arnoud D’Hondt van FormiD: “Wij zijn er van overtuigd dat HP Multi Jet Fusion technologie Industry 4.0 zal versnellen, door de flexibiliteit, de snelle productie capaciteiten en eenvoud in gebruik. Het toevoegen van ‘intelligence’ zal dit tot gamechanger maken in vele segmenten. FormiD zal deze technologie naar de eindgebruiker brengen door met behulp van professionele consultancy, de verwachtingen en behoeften bij elkaar te brengen met alle capaciteiten die HP Multi Jet Fusion Technology heeft te bieden. We zijn een service gedreven bedrijf, met meer dan 25 jaar ervaring in de verkoop van high tech productiemachines en consumables. Wij zijn er klaar voor die ervaring te delen met de markt.”

De HP Jet Fusion 3D 4200 Printer zal in december 2016 worden verscheept. De prijs van de HP Jet Fusion 3D Printer series begint bij € 120.000. De prijs van de complete end-to-end oplossing begint bij €155.000.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!