Redactie - 11 november 2016

Wie wint in de categorie 'Best Software Innovator of the Year'?

Wie wint in de categorie 'Best Software Innovator of the Year'? image

Een van de zeventien Dutch IT-channel Awards gaat dit jaar naar de 'Best Software Innovator of the Year'. Vijf partijen strijden om deze eer, op 19 januari in Studio 21 in Hilversum: Commvault, Mendix, OutSystems, SAP en SUSE. Laatstgenoemde won vorig jaar de Award voor 'Best Software Defined Solution of the Year'.

Commvault, opgericht in 1988 in de Amerikaanse staat New Jersey, ontwikkelt softwareoplossingen voor dataprotectie en informatiemanagement. Het bedrijf, in Nederland gevestigd in Utrecht, breidde het productportfolio de laatste jaren flink uit. De licenties voor de verschillende functionaliteiten zijn apart beschikbaar, waardoor Commvault en zijn business partners gemakkelijk kunnen inzoomen op de specifieke problemen van eindklanten. De verschillende functionaliteiten zijn overigens allemaal gebouwd op hetzelfde Commvault Open Dataplatform, wat voordelen oplevert in het beheer. Commvault staat dit jaar voor de zesde achtereenvolgende keer bovenaan in de Magic Quadrant for Data Center Backup and Recovery Software van analist Gartner.

Applicatieontwikkeling kan beter en sneller, vinden ze bij Mendix. Het Nederlandse softwarebedrijf uit Rotterdam bouwde een visueel platform dat zo gebruiksvriendelijk is, dat niet alleen IT-afdelingen maar ook businessmanagers ermee aan de slag kunnen. Met dit Mendix Platform ontwikkelen IT- en businessmanagers gezamenlijk en snel nieuwe webapplicaties en mobiele applicaties. Mendix speelt hiermee optimaal in op de nieuwe verhoudingen bij eindgebruikers: IT-beslissingen worden niet alleen genomen door IT-managers en aanvragen voor nieuwe IT-oplossingen, zoals smart apps die gebruik maken van trends als big data en IoT, komen steeds vaker rechtstreeks van businessmanagers.

OutSystems werd in 2001 opgericht in Portugal en heeft een Benelux-hoofdkantoor in Utrecht. Met het eigen Rapid Application Development-systeem wil de softwareontwikkelaar bedrijven een 'ware digitale transformatie' laten doormaken. OutSystems lanceerde begin oktober 2016 het toegankelijke platform OutSystems 10, waarmee de snelle ontwikkeling van nieuwe, innovatieve (ook mobiele) applicaties binnen bereik is gekomen van een breed publiek van zakelijke eindgebruikers.

SAP ontwikkelde zich van pure ERP-leverancier tot leverancier van IT- innovaties in meer brede zin, met oplossingen voor mobility, analytics, big data, e-commerce, (in-memory) databases en customer experience. Een interessante business case dit jaar was Goldfish ICT: een IT-consultant uit Waardenburg die koos voor een 100 procent focus op SAP. Reden: SAP levert het meest gedegen en omvangrijke portfolio voor de eindklant, breidt dat portfolio elk jaar uit met nieuwe oplossingen en verbeterde versies van bestaande applicaties, en biedt eindgebruikers de juiste end-to-end oplossingen op basis van de nieuwste technologie. De van oorsprong Duitse softwareontwikkelaar zorgt bovendien dat die oplossingen met elkaar geïntegreerd zijn, zodat gegevens niet dubbel ingevoerd of opgeslagen hoeven worden en de klant niet in 'silo's' terecht komt.

Innoverend met software is ook SUSE, leverancier van open source technologie. SUSE ontwikkelde dit jaar de SUSE Linux Enterprise Live Patching, een technologie waarmee beveiliging en compliance voortdurend up-to-date worden gehouden zonder dat een IT-systeem opnieuw moet worden opgestart. Het resultaat is een aanzienlijke reductie van downtime en de mogelijkheid om het gehele jaar door 24x7 service te verlenen. SUSE beschouwt open source technologie als de eenvoudigste en meest betaalbare oplossing om volledige continuïteit in IT te realiseren.

Ga nu stemmen op www.dutchitawards.nl

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!