Witold Kepinski - 12 november 2016

Innovatie op netwerkniveau: wie wint de Dutch IT-channel Award?

Innovatie op netwerkniveau: wie wint de Dutch IT-channel Award? image

Vorig jaar was-ie voor NETGEAR, omdat de fabrikant van netwerkapparatuur 'enterprise class technologie beschikbaar heeft gemaakt voor het MKB, zonder de kosten en complexiteit van grote IT’. Wie dit jaar de 'Networking Innovator of the Year' wordt, weten we op 19 januari, als de Dutch IT-channel Awards worden uitgereikt in Studio 21 in Hilversum.

Een van de genomineerden dit jaar is Cisco, de producent van netwerkapparatuur die zich met recht een van de leiders mag noemen als het gaat om digitalisering. In mei 2016 werd het van oorsprong Californische bedrijf uitgekozen om de core-netwerken, de distributienetwerken en de datacenternetwerken van Schiphol te vernieuwen; netwerken die samen een platform vormen als fundament voor de integratie met andere (draadloze) netwerken en nieuwe digitale diensten. Cisco wordt door de luchthaven in staat geacht een solide fundament te leggen voor de digitale transformatie van Schiphol: een flexibel, schaalbaar vast netwerk voor de gehele luchthaven.

F5 Networks Benelux, producent van netwerkapparatuur, deed samen met implementatiepartner SecureLink Nederland een succesvolle klantcase bij onderwijsinstelling ROC Aventus. Deze MBO-opleider in de regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen had een nieuwe netwerkinfrastructuur nodig om beter te kunnen inspelen op de huidige gebruikerswensen – er zijn dagelijks zo'n achtduizend losse apparaten met het netwerk verbonden – en wilde de IT-omgeving toekomstbestendig maken. F5 spreekt van een 'mooi project waarin samen met SecureLink goed is gekeken naar mogelijkheden buiten de scope van het project om'.

HPE is genomineerd voor deze Award als moederbedrijf van het in 2015 overgenomen Aruba Networks. Aruba, marktleider als fabrikant van secure mobility oplossingen, oogstte veel lof met de authenticatieoplossing Aruba ClearPass. De kracht van Aruba zit in de ontwikkeling van visionaire oplossingen, zoals krachtige 802.11ac access points. De ClearPass Policy Manager van Aruba is een flexibele authenticatieoplossing, die werkt op iedere infrastructuur, ongeacht leverancier. Aruba implementeerde in 2016 een succesvolle 'Mobile First Digital Workplace' oplossing bij het Medisch Spectrum Twente.

Dan Juniper Networks, opgericht in 1996 in Californië als producent van netwerkapparatuur voor internetproviders en de grootzakelijke markt. De fabrikant van netwerkapparatuur, in Nederland gevestigd in Schiphol-Rijk, noemt zichzelf 'leider in open netwerkinnovatie en een bedrijf dat de status quo uitdaagt'. Juniper Networks levert software, chipsets en systemen voor schaalbare en veilige (gevirtualiseerde) netwerken. Samen met business partners bouwt Juniper Networks naar eigen zeggen 'de software defined secure-netwerken van de toekomst'. Die partners kregen in 2016 meer mogelijkheden voor constante groei en ontwikkeling door nieuwe updates in het Juniper Partner Advantage-programma, vooral als het gaat om nieuwe of opkomende technologieën en business modellen.

Als gezegd, de winnaar van vorig jaar is ook dit jaar genomineerd. NETGEAR profileerde zich in 2016 wederom als 'MKB networking innovator' bij uitstek, door verschillende vormen van enterprise/datacenter technologie 'zonder consessies' beschikbaar en betaalbaar te maken voor het Midden- en Kleinbedrijf. De fabrikant van netwerkapparatuur voor zowel professionele netwerken als thuisnetwerken lanceerde onder andere de eerste multi-gig switch ter wereld voor het MKB. Ook omtrent de lancering van Quad-Mode Wireless was veel te doen. NETGEAR, in Nederland gehuisvest in Gouda, wil 'mensen met elkaar verbinden en kleine tot middelgrote bedrijven van krachtige oplossingen voorzien'.

www.dutchitawards.nl

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!