Wouter Hoeffnagel - 10 november 2016

Telematica-specialist ondersteunt jong sporttalent bij waarmaken Olympische droom

Telematica-specialist ondersteunt jong sporttalent bij waarmaken Olympische droom image

Voor sporten op hoog niveau is talent en discipline nodig, maar ook financiële ondersteuning. Via crowdfunding-platform Talentboek helpt telematica-specialist Abax wedstrijdzeiler Scipio Houtman en atlete Merel van der Marel bij het waarmaken van hun Olympische droom.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op het kantoor van Abax in Halfweg ondertekenden Scipio en Merel hun ‘sponsorcontract’. Voor het grote teken-moment vertelden beide talenten over hun doelen en dromen. De Noord-Hollandse Scipio heeft zijn zinnen gezet op deelname aan de Olympische Spelen in Tokyo in 2020. Om kwalitatieve trainingsuren te maken, zet hij zijn donatie in om deze winter in Spanje aan de slag te kunnen. De specialiteit van Merel is de 1.500 meter. Ze won op deze afstand het indoor kampioenschap junioren-B en werd bij de senioren derde.

Actieve en gezonde levensstijl
Voor Abax is sport belangrijk, dat blijkt niet alleen uit de sponsoring van deze jonge sporters. “Het leven van een Abax-werknemer stopt niet als hij om vijf uur het pand verlaat. Als organisatie ondersteunen we een actieve en gezonde levensstijl. We hebben elke maand een prijs voor diegene met een bijzondere trainings- of sportprestatie. Ook ondersteunen en stimuleren we deelname aan verschillende sportactiviteiten, van langlauftochten, hardloopwedstrijden tot mountainbike-ritten”, vertelt Martijn Zewald, CEO bij Abax Nederland. Daarnaast is talentontwikkeling ook voor Abax erg belangrijk. “Jong of oud, dat maakt voor onze organisatie niet uit. Enthousiasme, leergierigheid en doorzettingsvermogen zijn veel belangrijker. Dat is precies wat we zien bij Scipio en Merel en daarom zijn we blij dat we ze kunnen ondersteunen.”

Yvonne van Gennip, oud-Olympiër en initiatiefneemster van Talentboek, is ook enthousiast over de eerste samenwerking met Abax: “Wij bieden een platform dat jonge sporters ondersteunt, maar uiteindelijk is het aan henzelf om hun ambities waar te maken. Met de financiële ondersteuning van partijen zoals Abax wordt dit natuurlijk wel een stuk gemakkelijker.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!