Witold Kepinski - 13 november 2016

Cegeka Group spin-off Swiftslide vereenvoudigt storytelling voor bedrijven

Swiftslide, een spin-off van ICT-dienstverlener CegekaGroup, heeft software voor het beheer van digitale content gelanceerd op Web Summit, een internationale technologieconferentie in Lissabon. Met Swiftslide wordt storytelling of het creëren, presenteren en delen van stories eenvoudiger zo beweert het bedrijf.
 
Swiftslide is een digitale tool waarmee organisaties content kunnen verzamelen en beschikbaar stellen: alle presentaties van het bedrijf, alle technische en commerciële brochures, alle video’s, enzovoort. Omdat alles gecentraliseerd en ingedeeld is in categorieën, is content sneller vindbaar en wordt het eenvoudiger om nieuwe stories samen te stellen.
 
“Iedereen in een organisatie vertelt verhalen”, zegt Francis Knudde (foto), Chief Officer Swiftslide. “Maar de content voor die verhalen zit vaak verspreid, medewerkers vinden het sjabloon niet of ze hebben offline geen toegang tot de laatste brochure met de juiste prijzen. Medewerkers verliezen tot 30% van hun tijd aan het zoeken naar informatie, terwijl tot 70% van interne content niet gebruikt wordt. In Swiftslide zit alle up-to-date informatie opgeslagen volgens thema of categorie. Je kunt nieuwe presentaties creëren door slides samen te voegen voor een nieuwe story.”
 
Algoritme automatiseert smart story telling

Innovatief volgens Knudde is het intelligente suggestiesysteem van Swiftslide dat registreert wie welke slide wanneer gebruikt. Swiftslide zal story creators op basis van een algoritme bepaalde slides, video’s of andere content voorstellen die binnen een bepaalde context vaak gebruikt worden in combinatie met informatie die de gebruiker zelf al selecteerde. Hierdoor is het mogelijk verhalen te maken op basis van de ervaringen en de expertise van anderen binnen een community of organisatie. Swiftslide laat toe om nieuwe content te versturen naar een team, partners of klanten. Zij kunnen meteen feedback geven op gebruik en relevantie. Ook het samenwerken aan presentaties wordt zo eenvoudiger, aldus Knudde.
 
Voor educatief gebruik, marketing en verkoop en evenementen

Swiftslide ondersteunt vakgebieden als marketing en verkoop, maar is ook geschikt voor opleidingen. Cursisten krijgen meteen toegang tot de presentatie van de cursus op hun computer of tablet. Swiftslide mikt ook op de evenementensector. Zo zal het Stima Congres op 1 december gebruikmaken van Swiftslide om informatie te delen met zijn deelnemers.

 Swiftslide is sinds juli 2016 beschikbaar in een gesloten proof-of-concept, met ruim vierduizend gebruikers. Vandaag is de software beschikbaar voor het grote publiek via een maandelijks abonnement per gebruiker (pay-per-use). Er is een webapplicatie, maar Swiftslide bestaat ook als app voor tablet en smartphones.
 

Meer informatie via de website swiftslide.eu en deze instructievideo. Een foto van Francis Knudde voor online gebruik kunt u hier downloaden.

WK

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!