Witold Kepinski - 15 november 2016

SAP HANA 2 in-memory database is uitgerust met modernste tools

SAP introduceert vanaf 30 november 2016 zijn nieuwe HANA 2 in-memory database. Dit meldt SAP op de onlangs gehouden TechEd conferentie in Barcelona.

De aankondiging gaat gepaard met vernieuwde data- en database beheersoftware die zorgt dat workloads goed beveiligd zijn. De beheersoftware biedt zaken zoals enterprise modeling, integratie, datakwaliteit en gelaagde storage. De analyse tools zijn ook getweakt met verwerkingsengines voor grafische, streaming en tekstdata. Hierbij worden slimme sensoren gebruikt.

Tevens komen er nieuwe interfaces voor het programmeren van applicaties programmering. Er worden tools geleverd in verschillende development talen met meer APIs en een applicatie server. De HANA 2 in-memory database komt ook met nieuwe microservices die beschikbaar zijn in de Hybris marktplaats van SAP. Er komt verder een gratis express edition voor developers waarmee ze vanuit hun notebook of tablet hun werk kunnen doen zoals.

Database

SAP neemt het met HANA 2 op tegen Oracle, Microsoft en andere partijen. Volgens IDC heeft SAP met zijn database software (waaronder van het overgenomen Sybase) een marktaandeel van 7 procent in de markt voor relationele databases, waarvan de helft met HANA aldus IDC analist Carl Olofson. Oracle heeft 44 procent en Microsoft 21 procent. Deze groeimarkt is volgens IDC in 2019 goed voor 41 miljard dollar. HANA wordt onder andere ingezet voor de S/4 HANA applicatie suite die meer dan 4100 klanten heeft.

WK

 

 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!