Fujitsu ondersteunt IT-infrastructuur Bridgestone Europe

15-11-2016 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Fujitsu ondersteunt IT-infrastructuur Bridgestone Europe

Fujitsu maakt tijdens het Fujitsu Forum 2016 bekend dat Bridgestone Europe het bestaande servicecontract tot 2018 verlengt. Het contract heeft betrekking op de strategische businessunits van Bridgestone in Europa. Door de contractverlenging kan Bridgestone Europe zich richten op de ontwikkeling van innovatieve oplossingen op het gebied van hun kernactiviteiten. Fujitsu en Bridgestone Europe werken nauw samen, waarbij Fujitsu de bandenfabrikant ondersteunt bij het uitrollen van een strategie rondom digitale oplossingen.

Michael Johnson, Vice President IT bij Bridgestone Europe, verklaarde naar aanleiding van het nieuws: “De Bridgestone Essence, onze bedrijfsfilosofie, is erop gericht om producten van de hoogste kwaliteit aan onze klanten te leveren. Door de samenwerking met Fujitsu bereiken we een optimale balans tussen voordelen op korte termijn en winst op lange termijn. Bovendien kunnen we dankzij deze overeenkomst al onze energie en knowhow steken in de ontwikkeling van innovatieve oplossingen waarmee we onze leidende positie in de industrie kunnen behouden."

Bewijs van goede samenwerking

Duncan Tait (foto), Director en Corporate Executive Officer, SEVP, Head of EMEIA and Americas region bij Fujitsu, voegde eraan toe: “Met onze dienstverlening helpen we de bandenfabrikant hun doelstellingen te behalen. Wij zien de verlenging van het contract als bewijs dat Fujitsu meerwaarde biedt aan Bridgestone Europe.” Fujitsu zal dus ook in de toekomst Bridgestone Europe ondersteunen met een uitgebreid aanbod aan IT-infrastructuren en applicatiediensten. Inclusief een specifieke meertalige servicedesk, lokale en externe support voor IT-werkstations en apparatuur, printservices, service-integratie en de hosting van applicaties en operaties. De bandenfabrikant verhuisde eerder al gegevens naar twee datacenters van Fujitsu in het Verenigd Koninkrijk. Alle SAP-systemen van Bridgestone Europe worden intussen door Fujitsu gehost en bediend. De IT-specialist is ten slotte ook verantwoordelijk voor de vernieuwing van de werkstations van Bridgestone Europe, inclusief de notebook pc's en de servers.

WK

Terug naar nieuws overzicht
Hardware