Redactie - 17 november 2016

Welke partij had in 2016 het beste channelprogramma?

Welke partij had in 2016 het beste channelprogramma? image

Wat is Dutch IT-channel zonder een speciale Award voor het beste channelprogramma? Vorig jaar werd de allereerste Dutch IT-channel Award voor 'Best Channel Program of the Year' gewonnen door Veeam, het Amerikaanse softwarebedrijf dat ook dit jaar is genomineerd. De andere vier genomineerden zijn dean one, Equinix, Oracle en Watchguard. De uitreiking van de Awards is op 19 januari in Studio 21 in Hilversum.

Dean one ontstond begin 2016 uit een fusie van Dean Connect en OneXS. De telecom- en internetprovider uit Amstelveen levert via een netwerk van meer dan vijfhonderd lokale partners aan ruim 150 duizend zakelijke eindgebruikers. Dean one introduceerde in 2016 een naar eigen zeggen 'bijzonder en zeer onderscheidend partnerprogramma', dat partners de juiste commerciële assistentie en technische service geeft. Partners kunnen bij dean one zelf kiezen: willen we zaken als offreren, installeren en factureren volledig uitbesteden aan dean one, of opereren we liever zelfstandig en bepalen we prijzen en marges zelf?

Equinix lanceerde in 2014 ECX: Equinix Cloud Exchange, een next-generation interconnection oplossing die optimaal gebruik maakt van Equinix' ecosysteem van partners die ICT-diensten leveren vanuit de meer dan honderd datacenters van Equinix. Door het succes stond ECX in 2015 aan de basis van het eerste wereldwijde partnerprogramma van Equinix. Dit Equinix Reseller Program stelt VAR's, system integrators, managed service providers en andere ICT-dienstverleners in staat om de kracht van 'Platform Equinix' optimaal te benutten. Het partnerprogramma is gebaseerd op de bedrijfsfilosofie dat partners vanuit de datacenters van Equinix veilig en efficiënt zaken kunnen doen.

De nominatie van Oracle hangt ongetwijfeld samen met het partner incentive programma Mission Gold. De internationale softwareontwikkelaar startte vijf kwartalen voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro een actie om de contacten tussen partners te versterken. Aanleiding was dat eindgebruikers steeds nadrukkelijker zoeken naar totaaloplossingen en dat onderlinge samenwerking tussen partners volgens Oracle daarom steeds belangrijker wordt. Partners konden punten verdienen door onder meer trainingen te volgen en te speeddaten met andere partners. Wie de meeste punten won, reisde uiteindelijk af naar Rio.

Veeam opereert volledig via het kanaal. Met het Veeam ProPartner Programma streeft de softwareontwikkelaar met een Benelux-vestiging in Utrecht continu naar een verbetering van de specialistische tools van Veeam en naar betere trainingen voor partners. Het Veeam Accredited Service Partner-programma (VASP) geeft partners een overzicht van resellers, system integrators en IT-consultants met technische kennis, die bedrijven helpen met value-added services rond Veeam-implementaties. Met de ProPartner Portal voorziet Veeam partners van marketing- en salestools en technische en internationale ondersteuning.

Volgens Watchguard is het allemaal heel simpel: een leverancier heeft een goed partnerprogramma als hij in staat is de omzet van zijn partners te verhogen. Van ontevreden partners kun je geen commitment verwachten, vindt de leverancier van securityoplossingen die in Nederland kantoor houdt in Den Haag. Watchguard verhoogde dit jaar de omzet en ziet dat niet los van het nieuwe WatchGuardONE Channel Partner Program. Hoe meer een partner investeert in certificeringen en trainingen, hoe meer Watchguard investeert in zijn winstgevendheid. Watchguard stemt in overleg met partners af wat hun doelstellingen zijn, om vervolgens per partner te bepalen wat vanuit Watchguard de effort moet zijn.

Stemmen kan op www.dutchitawards.nl

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!