Redactie - 19 november 2016

Welke netwerker mag zich 'Channel Manager of the Year 2016' noemen?

Welke netwerker mag zich 'Channel Manager of the Year 2016' noemen? image

Wat is een channel zonder channel managers? Dutch IT-channel reikt dit jaar een speciale Award uit aan de 'Channel Manager of the Year'. Vijf mannen zijn genomineerd in deze categorie. De winnaar wordt bekend op 19 januari in Studio 21 in Hilversum.

Stef Koopman is sinds januari 2014 Channel Manager Benelux bij VMware. Daarvoor werkte hij voor onder andere ITQ en PC-WARE. Zijn nominatie voor een Award dankt Koopman onder meer aan zijn inspanningen voor de meer dan 1300 honderd bedrijven tellende VMware partner-community. Stef Koopman voerde afgelopen zomer een nieuw partnerprogramma in, waarmee partners hun inkomsten kunnen vergroten en meer beloond worden voor het creëren van kansen. 

Ook Koen Moesman is genomineerd, Channel Account Executive bij securityleverancier Sophos. Moesman wordt beschouwd als een man die de lijnen kort houdt, altijd meedenkt, een flexibele en no-nonsense houding heeft en prettig is in de omgang. 'Geen channel manager die de deur bij je plat loopt, maar niettemin betrokken', was te lezen in de toelichting bij een nominatie. Moesman heeft volgens menigeen zijn sporen verdiend in IT-security en begrijpt zowel de technische als de sales kant. Koen Moesman staat altijd klaar voor partners, ziet geen beren op de weg en wil altijd het beste voor klant én partner, zeggen ingewijden.

Raimond van het Reve startte op 1 oktober 2015 als Director General Business & Partner Ecosystems bij SAP Nederland. In korte tijd heeft Van het Reve zich bij SAP weten te onderscheiden als een inspirerende en charismatische manager, die dagelijks met veel enthousiasme en drive niet alleen zijn eigen team, maar ook business partners van SAP uitdaagt om het beste uit zichzelf te halen. Dat is te zien aan de resultaten; vooral de cloudomzet laat een enorme groei zien ten opzichte van voorgaande jaren. Vóórdat Van het Reve in dienst trad bij SAP werkte hij voor onder andere IBM en Fujitsu.

Edwin Rubens heeft in zijn eerste jaar als Sales Manager Channel Business bij HP Inc volgens zijn omgeving 'een geweldige transformatie geleid richting de channel community'. De splitsing van HP verliep volgens mensen die daar bovenop hebben gezeten 'zonder disruptie'. Rubens heeft met zijn team onder alle omstandigheden de focus op channel partners gehouden en heeft de rol van HP als grootste en meest relevante vendor goed ingevuld. Waardering oogst Edwin Rubens bovendien met de manier waarop hij partners meeneemt in de verschillende transformaties die de ICT-markt momenteel doormaakt: van product naar solution en van volume naar value.

In de vijf jaar die Eelco Wanders werkzaam is bij (Dell) EMC wist hij het sales model aldaar succesvol om te buigen van een hoofdzakelijk direct model naar een 'partner first' model. Meer dan 90 procent van alle business bij EMC verloopt inmiddels indirect. Wanders, die sinds oktober 2016 de functie bekleedt van Country Manager Netherlands, heeft volgens betrokkenen een sterke relatie opgebouwd met channel partners, is instrumentaal in het verder uitbouwen van die relaties en heeft zich weten te manifesteren als hét gezicht van EMC richting het partnerkanaal.

Stemmen kan op www.dutchitawards.nl

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!