HP onthult HP Z2 Mini Workstation

16-11-2016 | door: Wouter Hoeffnagel

HP onthult HP Z2 Mini Workstation

HP introduceert op de Autodesk University 's werelds eerste miniworkstation, ontworpen voor gebruikers in Computer-Aided Design (CAD) en andere computerintensieve industrieën. Het nieuwe HP Mini Z2 workstation is slechts 5,8 cm hoog, en daarmee 90% kleiner dan een traditionele business-class Tower.

De HP Z Workstations zijn gebaseerd op de HP Z240 SFF. de HP Mini Z2 Workstation is twee keer zo krachtig als elke commerciële mini-PC die momenteel verkrijgbaar is en kan zonder verdere uitbreidingen zes beeldschermen ondersteunen. De HP Mini Z2 is ontworpen voor de miljoenen CAD-gebruikers die verlangen naar kleinere hardware, zonder afbreuk te doen aan de de prestaties en de betrouwbaarheid.

Visies tot leven brengen
"Bij het ontwerpen van een aantal van de meest technisch complexe designs is de allernieuwste technologie essentieel", zegt Daniel Libeskind, een wereldberoemde architect en oprichter van Studio Libeskind. "De snelheid waarmee we creëren, en de complexiteit van projecten is door de jaren heen intenser geworden, maar computers zoals de HP workstations helpen bij het tot leven brengen van de visies van ontwerpers.”

Het nieuwe HP Mini Z2 Workstation is lager dan een kopje espresso en in staat om zowel state-of-the-art elektronica te ontwerpen als huizen en kantoorgebouwen. Het workstation is uitgerust met de volgende generatie Intel Xeon processors, NVIDIA professionele graphics en de beschikbaarheid van de HP Z Turbo Drive voor het verwerken van grote bestanden op hoge snelheid.

Werkplek van de toekomst
Nu werkplekken steeds compacter worden is er een toegenomen zakelijke behoefte voor kleinere workstations, zoals de HP Mini Z2. De HP Mini Z2 is voorzien van een uitgebreide ISV-certificering en heeft 368.000 uren aan kwaliteitstesten doorstaan. HP technici hebben op maat ontworpen ventilatoren ingebouwd en een koelsysteem voor een fluisterstille akoestiek, waardoor de unit 63 procent stiller zijn dan een HP business-class mini-PC.

HP Mini Z2 Workstation is naar verwachting beschikbaar in de EMEA regio midden december vanaf €850.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Hardware
Hardware