Wouter Hoeffnagel - 17 november 2016

Onapsis ontvangt SAP certificering voor SAP S/4HANA

Onapsis, gespecialiseerd in het beveiligen van bedrijfskritische applicaties, kondigt aan dat versie 2.0 van Onapsis Security platform (OSP) door SAP is gecertificeerd. In deze certificering is SAP S/4HANA opgenomen, een in-memory ERP-oplossing en een nieuwe generatie SAP HANA voor digitale ondernemingen die in toenemende mate zijn geïntegreerd met het Internet Of Things (IOT), Big Data, real-time analytics, mobiele zakelijke netwerken en third-party systemen. De integratie van OSP met S/4HANA maakt het voor SAP-gebruikers mogelijk om direct zicht te hebben op gedetailleerde informatie over de kwetsbaarheid en audit-niveaus van hun S/4HANA-systeem, naast dat van hun gehele SAP-infrastructuur.

Het Onapsis Security Platform (OSP) is de eerste SAP-beveiligingsoplossing die analyse over kwetsbaarheden, compliance, detectie en respons combineert. Versie 2.0 van OSP bevat integraties met verschillende SIEM platformen, support voor SAP Secure Network Communication (SNC) en mogelijkheden om modules op maat te creëren. Door continue monitoring levert OSP in vrijwel real-time een preventieve, detecterende en corrigerende benadering voor de beveiliging van SAP-systemen, of deze nu on-premise of in de private, publieke of hybride cloud werken.

Gecertificeerde functies
Onapsis gecertificeerde functies omvatten:

  • SAP Interfaces S/4-ABAP 1511 – ABAP uitbreiding voor SAP S/4HANA on-premise editie; 
  • Assign Software Component met een geregistreerde Namespace Package uitbreiding met gebruik van SAP Add-On Assembly Kit (AAK) Deploy; 
  • SAP Add-On Installation Tool (SAINT) Integrate met SAP S/4HANA on-premise editie.

Voor verdere uitwijding over SAP HANA-beveiliging, host Onapsis de live webcast ‘The Evolution of SAP HANA Security’, op donderdag 17 november. Meer informatie over het event en registratiemogelijkheden is hier te vinden.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!