Wouter Hoeffnagel - 17 november 2016

HP demonstreert HP Jet Fusion 3D 4200 Printer op formnext

HP demonstreert HP Jet Fusion 3D 4200 Printer op formnext image

HP kondigt aan het HP Jet Fusion 3D 4200 Printer te demonstreren op formnext powered by TCT. De HP Jet Fusion 3D 4200 Printer is een commerciële 3D-printer die geschikt is voor productieomgevingen. formnext wordt van 15 tot en met 18 november georganiseerd in het Duitse Frankfurt.

De HP Jet Fusion 3D 4200 Printer is gericht op het printen van prototypes en het produceren van kleine hoeveelheden producten. Hierbij combineert de printer een hoge productiviteit met een korte productietijd en lage kosten per onderdeel. Verschillende partners van HP ontvangen op korte termijn de HP Jet Fusion 3D 4200 Printer, waaronder Jabil, Materialise en Shapeways.

Daarnaast maakt HP bekend dat BASF toetreedt tot het HP Open Materials programma, dat is gericht op het stimuleren van de omarming van 3D-printers en de ontwikkeling van innovatieve materialen voor 3D-printers. Evonik Industries, dat al langer deelneemt in dit programma, introduceert de eerste gecertificeerde plastic materialen binnen het HP Open Materials Program. Het nieuwe PA-12 VESTOSINT poeder van het bedrijf wordt beschikbaar voor klanten die gebruik maken van de HP Jet Fusion 3D 4200 Printer.

Op de foto: Ramon Pastor, algemeen directeur van HP’s 3D divisie, naast de HP Jet Fusion 3D 4200

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!