Cisco boekt stabiel kwartaal dankzij Security, NGN Routing en Services

16-11-2016 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Cisco boekt stabiel kwartaal dankzij Security, NGN Routing en Services

Cisco zag zijn omzet in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar met 1 procent stijgen naar 12,4 miljard dollar, waarbij de omzet uit de SP Video CPE Business niet is meegerekend. Indien dat wel zo is daalde de omzet met 3 procent van 12,7 naar 12,4 miljard dollar. Vooral de services business groeide, met 7 procent. De nettowinst daalde van 2,43 naar 2,32 miljard dollar. De winst per aandeel bedroeg 0,46 dollarcent. De EMEA-markt boekte vlakke cijfers.

De totale omzet uit producten daalde met 1 procent. De verkoop van Security en NGN Routing steeg respectievelijk 11 en 6 procent. Switching daalde met 7 procent, Collaboration & Data Center daalde met 3 procent, en Wireless & Service Provider Video daalde met 2 procent.

Cisco nam in het eerste kwartaal een aantal bedrijven over. Dat waren CloudLock, ContainerX en Heroik Labs.

Digitale transformatie

Cisco ceo Chuck Robbins kijkt terug op een goed kwartaal waarbij sprake was van een uitdagende business omgeving. Cisco helpt volgens Robbins zijn klanten in de digitale transformatie met veilige geautomatiseerde en intelligente oplossingen die passen in de manier hoe ze die willen inzetten. De innovatie pijplijn is robuust en Cisco is goed gepositioneerd voor de toekomst, aldus de ceo.

Architectuurbenadering

Edwin Prinsen, Managing Director Cisco Nederland: “We hebben in Nederland een solide eerste kwartaal achter de rug. Met name in onze oplossingen voor telefonie, video, online vergaderen en samenwerken, zien we een heel mooie groei.  Al onze klanten zijn bezig met het ontwikkelen van hun digitaliseringstrategie. Een robuuste, schaalbare, flexibele en veilige infrastructuur vormt hiervoor de basis. Met onze architectuurbenadering en een breed portfolio op het gebied van netwerken, samenwerking, datacenters en beveiliging, helpen we steeds meer klanten hun organisatie te digitaliseren. Het tweede kwartaal en de daaropvolgende kwartalen zien we daarom met veel vertrouwen tegemoet.”

Voor het tweede kwartaal wordt een omzetdaling verwacht van 2 tot 4 procent omdat er dan minder wordt uitgegeven aan technologie, onder andere door meer politieke onzekerheden na de presidentsverkiezingen in de VS. Daarop zakte het aandeel met een dikke 3 procentLees meer details hier.

India

Eerder werd bekend dat Reliance Group en Cisco Jasper in India een joint venture starten onder de naam Unlimit die IoT-diensten gaat leveren aan zakelijke klanten in India. Hierbij gebruikt het Unlimit Control Center het Cisco Jasper IoT connectivity management platform en het mobiele netwerk van Reliance. Cisco investeert flink in India, onder andere via het Digital India project dat 100 slimme steden 'smart cities' wil bouwen.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht
Security