Redactie - 17 november 2016

Dropbox biedt betere zichtbaarheid en centrale bediening met nieuwe beheer-tools

Dropbox biedt betere zichtbaarheid en centrale bediening met nieuwe beheer-tools image

Dropbox introduceert nieuwe besturingselementen voor beveiliging waarmee teams kunnen delen en samenwerken en bedrijven het toegangsbeheer en de beveiliging van de bedrijfsgegevens kunnen verbeteren. Het bedrijf kondigt tevens de uitbreiding van zijn wereldwijde infrastructuur in Europa, Azië en Noord-Amerika aan. Hiermee worden tot wel drie keer snellere overdrachtssnelheden gerealiseerd bij synchronisatie.

'Voor bedrijven is het vaak een uitdaging balans te vinden tussen het faciliteren van eenvoudige samenwerking en een goede bescherming van bedrijfsgegevens', aldus Rob Baesman, hoofd Producten bij Dropbox Pro, Business en Enterprise. 'Van oudsher gingen zakelijke oplossingen ten koste van eenvoud of een mooie vormgeving. Bij Dropbox zien we juist kansen om deze afwegingen niet meer te hoeven maken; bij ons heeft de klant de hoogste prioriteit, ook wat de vormgeving betreft. Bij het herontwikkelen en verbeteren van de IT-beheerervaring is die dan ook altijd ons uitgangspunt.

Betere zichtbaarheid en centrale bediening dankzij nieuwe beheer-tools. 

De nieuwe tools zijn ontwikkeld als onderdeel van het initiatief AdminX van het bedrijf en zullen beschikbaar zijn voor alle Dropbox Business- en Enterprise-klanten. De volgende nieuwe tools zijn beschikbaar via de Dropbox-beheerconsole:

Netwerkcontrole om datalekken te voorkomen: Deze functie van Dropbox Enterprise geeft beheerders de mogelijkheid het gebruik van onbevoegde privéaccounts in Dropbox via de bedrijfsnetwerken te blokkeren, terwijl gebruikers nog wel toegang hebben tot bedrijfsaccounts. De functie is compatibel met leveranciers van webgateways, zoals Barracuda Networks, Cisco, Skyhigh Networks en Symantec. 

Verificatie van subdomeinen voor eenvoudige grootschalige implementaties: Met deze nieuwe functie, die in het eerste kwartaal van 2017 beschikbaar komt, kunnen beheerders Dropbox selectief implementeren voor specifieke groepen en bestaande accounts eenvoudig aan het bedrijfsdomein toevoegen.

Goedkeuring van devices voor uitgebreidere toegang met verbeterde beveiliging: Beheerders kunnen nu het aantal gesynchroniseerde devices beperken en het goedkeuringsproces afstemmen via beheerinstellingen en een aanpasbare lijst met uitzonderingen per gebruiker.

Verbeterde audit log voor gestroomlijnde rapportages en controleactiviteiten: Beheerders kunnen nu met de beheerconsole in Dropbox Business doelgericht onderzoek doen naar gebruikersactiviteiten. Met de nieuwe iteratieve besturingselementen kunnen meer dan 350 verschillende gebruikersactiviteiten worden gefilterd op gebruiker, bestandsnaam, datum en type zodat beheerders incidenten eenvoudig kunnen onderzoeken en oplossen.

Nieuwe besturingselementen voor beheer in Dropbox Paper om veilig samen te werken

Dropbox Paper, waarvan de bètaversie momenteel beschikbaar is, is een slim canvas waarmee teams naadloos documenten kunnen creëren en delen zonder de pagina te verlaten. Met de aankondiging van vandaag krijgen Dropbox Business- en Enterprise-klanten die aan de bètaversie van Paper deelnemen, toegang tot de belangrijkste AdminX-tools. 

Andere bronnen:

Dropbox is uitgeroepen tot een leider in het Gartner Magic Quadrant for Enterprise File Synchronization and Sharing (EFSS) voor 2016  

IDC classificeerde de synchronisatieprestaties van Dropbox als 'beste in zijn klasse'

Forrester beoordeelt Dropbox als een leider voor het synchroniseren en delen van bedrijfsbestanden in 2016

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!