Redactie - 22 november 2016

Toshiba Asset Recovery Programma zorgt verwerkt milieuvriendelijk oude hardware

Toshiba Information Systems Benelux introduceert het nieuwe Asset Recovery Programma waarmee bestaande klanten op een milieuvriendelijke wijze hun overtollige of afgeschreven IT-apparatuur van de hand kunnen doen. Het programma staat er garant voor dat alle ingebrachte apparatuur een gecertificeerd datawisproces doorloopt om de veiligheid te waarborgen. Verder wordt alles in het werk gesteld om ervoor te zorgen dat hardware die overbodig geworden is waar mogelijk hergebruikt wordt of, zo niet, op een verantwoorde manier gerecycled wordt.

Voor deze pan-Europese service heeft Toshiba een partner in de arm genomen, die er tevens zorg voor draagt dat klanten beloond worden voor hun deelname aan het programma door middel van ‘geld terug’-incentives. Klanten die meedoen aan dit nieuwe programma kunnen een breed scala aan devices inbrengen, variërend van PC’s (van welke leverancier dan ook) tot tablets, servers, et cetera

Bescherming van gegevens

Recent onderzoek door Toshiba onder senior IT-beslissers van middelgrote en grote organisaties in Europa wijst uit dat de beveiliging van gegevens topprioriteit voor Europese IT-beslissers is. 54 procent van de respondenten zegt het belangrijk te vinden hierin te investeren. Steeds meer bedrijven zien zich voor de uitdaging gesteld overtollige apparatuur veilig te verwijderen. Daarbij is het essentieel dat alle gegevens die op de machines staan - van intellectueel eigendom tot financiële details en persoonlijk identificeerbare informatie - adequaat en volledig vernietigd worden om het risico op dataschendingen te minimaliseren. Nu de noodzaak tot het beschermen van gegevens toeneemt en ook het aantal devices binnen bedrijven sterk groeit, komt Toshiba’s Asset Recovery Programma als geroepen, doordat het de klant de zorg hiervoor uit handen neemt.

Dichter bij de eindgebruiker

“De lancering van ons Asset Recovery Programma versterkt onze klantpropositie aangezien het bedrijven op een eenvoudige, betrouwbare en veilige manier van hun IT-apparatuur afhelpt in een tijd waarin databeveiliging een grote zorg is voor veel bedrijven,” zegt Ronald Ravel (foto), Country Manager van ToshibaInformation Systems Benelux. “Met onze nieuwe service geven wij klanten gemoedsrust door ervoor in te staan dat alle gegevens via een drietraps-datawisproces op een verantwoorde, milieuvriendelijke wijze worden vernietigd voordat de oplossing wordt gerecycled of doorverkocht. Het initiatief is een nieuwe stap in ons streven om dichter bij onze eindgebruikers te staan en te voldoen aan hun voortdurend veranderende eisen wat het beheer van hun IT-vloot betreft.”

Flexibel beloningsprogramma

Naast het Asset Recovery Programma, dat voorziet in gegarandeerde beveiliging en compliance, is er ook nog een flexibel beloningsprogramma beschikbaar met drie serviceopties: Buyback, Revenue Share en Cash Back. Toshiba zal op individuele basis overleg voeren met klanten om te bepalen welk programma het beste aansluit bij hun behoeften. Dit is mede afhankelijk is van factoren als de omvang van hun onderneming en het aantal devices dat ze willen inruilen. Waar het Asset Recovery Programma voornamelijk gericht is op mid-size en corporate bedrijven, is de Cash Back-optie ook geschikt voor MKB-bedrijven. Klanten die nieuwe laptops van Toshiba aanschaffen, kunnen immers een korting krijgen voor elk apparaat dat ze inleveren via het Asset Recovery Programma. Het aantal devices dat klanten mogen inruilen binnen de verschillende programmaopties is niet aan een limiet gebonden.

Het Asset Recovery Programma is op dit ogenblik beschikbaar in 19 Europese landen. Het programma sluit nauw aan bij de Toshiba Business Support Portal en de Platinum Support Service, waarmee Toshiba zijn gestaag groeiende aanbod aan diensten voor eindgebruikers onlangs nog uitbreidde.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!