HP omzet en winst gedrukt door minder vraag naar printers en supplies
23-11-2016 | door: Witold Kepinski

HP omzet en winst gedrukt door minder vraag naar printers en supplies

HP Inc zag zijn omzet in het vierde kwartaal met 1,9 procent stijgen naar 12,5 miljard dollar. Dat is 620 miljoen dollar meer dan eerder was verwacht. De omzet uit Personal Systems steeg met 4 procent naar 8,018 miljard dollar. De omzet uit Printing daalde met 8 procent naar 4,558 miljard dollar. De winst daalde met 63 procent naar 492 miljoen dollar.

De jaaromzet daalde met 6 procent naar 48,2 miljard dollar. De nettowinst over het hele boekjaar daalde van 4,6 naar 2,5 miljard dollar. Dat kwam door de kosten voor optimalisaties waaronder ontslagen. De verkoop van pc's daalde over het hele jaar met 5 procent naar 30 miljard dollar. De verkoop van printers daalde met 14 procent naar 18,4 miljard dollar. Vooral de verkoop van supplies viel tegen, de verkoop daalde 12 procent. Wel nam de vraag uit de zakelijke markt toe.

HP CEO Dion Weisler (foto) meldt dat zijn bedrijf op koers ligt wat betreft strategie voor groei in de toekomst en kosten bespaart. Daarbij verkoopt HP steeds meer op basis van pull dan van push, hierdoor blijven voorraden op peil en hoeven resellers pas in te kopen als klanten ook echt een pc bestellen. Daarnaast worden in 2017 kaarten gezet op 3D Printing en A3 printers.

Les meer hier.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Hardware