Optimaal gebruik maken van alle data in en rond je bedrijf

01-07-2016 | door: Jeroen Bordewijk
Deel dit artikel:

Optimaal gebruik maken van alle data in en rond je bedrijf

Bij NexyZ weten ze het zeker: wil je als bedrijf overleven, dan moet je optimaal gebruik maken van alle data in en rond je bedrijf. “De hoeveelheid data die belangrijk is voor het functioneren van je organisatie groeit zo snel, dat zelfs het kleinste bedrijf een data scientist nodig heeft om voldoende geïnformeerd te blijven”, vertelt Rein Hoogland, sinds 2012 partner bij NexyZ.

“Grotere ondernemingen zetten complete eigen data science afdelingen op. Je moet zorgen dat je alles weet over je bedrijf, je markt en je klanten, wat er gebeurt op sociale media bijvoorbeeld. Dan geloof ik niet in een allesomvattende Business Analytic tool, maar in meerdere oplossingen die je helpen écht up-to-date te zijn, en om te weten wat er allemaal gaande is nu en naar de toekomst toe. Bovendien zien we dat er steeds nieuwe businessmodellen ontstaan die alleen maar mogelijk gemaakt worden door de software. Dat maakt van vrijwel ieder bedrijf in zekere zin een software bedrijf. Voor ons is de ICT-sector daarom een heel mooie uitdaging. Er is veel te doen.”

'NexyZ adviseert en ondersteunt ICT-ondernemingen en ondernemingen waarin ICT een dominante rol vervult in de bedrijfsvoering, op het gebied van corporate finance en strategie', zo vertelt de website van de inmiddels vijf jaar oude adviesclub. “Wij helpen bedrijven met strategische vraagstukken”, verduidelijkt Hoogland, die vóór NexyZ 36 jaar actief was in de ICT-sector. “Vanuit een corporate finance gedachte adviseren we bedrijven over financieringsvraagstukken, maar we helpen ze vooral om meer waarde te creëren met ICT. We helpen met fundings vraagstukken en adviseren als eigenaren hun onderneming willen verkopen: exits. Met zowel funding als exits hebben we ruimschoots ervaring, met de financiële maar ook met de juridische aspecten daarvan.”

Meer

Terug naar nieuws overzicht