Redactie - 29 november 2016

Ericsson belicht innovaties rond 5G, IoT en connected M2M

Ericsson belicht innovaties rond 5G, IoT en connected M2M image

Ericsson heeft tijdens zijn 'Road to 5G'-event in Spijkenisse de nieuwste ontwikkelingen laten zien op het gebied van 5G, the Internet of Things (IoT) en connected machine-to-machine (M2m) communicatie.

Samen met externe experts en partners toonde Ericsson aan de hand van presentaties en demonstraties hoe nieuwe technologieën innovatie stimuleren en welke (business-)kansen er ontstaan door de mogelijkheid alles met elkaar te verbinden.

Ericsson wil graag een voortrekkersrol spelen bij de ontwikkeling, standaardisering en toepassing van 5G-technologie. Ericsson beweert daarbij niet alleen voor de nodig hardware en infrastructuur, te zorgen maar levert ook kennis en concrete toepassingen voor specifieke sectoren en industrieën. Ericsson werkt samen met partners, waaronder commerciële partijen, universiteiten en onderzoeksinstellingen om het voortouw te nemen in de digitale transformatie. Samen ontwikkelen zij volgens Ericsson toekomstgerichte oplossingen waarbij ICT-oplossingen effectief worden geïntegreerd in producten en diensten op basis van 5G-standaarden.

Demonstraties

Tijdens het ‘Road to 5G’-event demonstreerde Ericsson hoe 5G nu en in de nabije toekomst ingezet kan worden. Zo was er een live sessie met de Ericsson Studio in Stockholm waar verbinding werd gemaakt met een 5G fieldlab. De genodigden kregen ook een demonstratie van een 5G Cloud Robot die door middel van 5G-technologie verbinding maakt met diverse services in de cloud en daarmee in real-time aangestuurd kan worden. Ook een project in de Tilburgse Pius Haven werd belicht, waar diverse sensoren worden aangebracht die onder andere de kwaliteit en stand van het water controleren.

“Veel mensen praten over 5G en wat er allemaal mogelijk wordt dankzij deze nieuwe technologie. Wij laten zien dat de mogelijkheden vrijwel oneindig zijn voor zowel bedrijven als consumenten”, zegt Rob Wolters, algemeen directeur Ericsson Nederland. “De technologie is over een paar jaar breed inzetbaar. Maar op basis van de technologie van vandaag kunnen ‘on the Road to 5G’ nu al bruikbare use cases worden ontwikkeld en gepilot die straks een vliegende start beleven. 5G stelt organisaties in staat nieuwe markten te ontdekken en nieuwe omzetstromen te realiseren op basis van radicaal andere business-modellen. Wij werken nauw samen met zowel gevestigde namen en startups bij de standaardisering en de ontwikkeling van slimme cloud-toepassingen om zo de wereld van morgen telkens een stukje dichterbij te brengen.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!