Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
29-11-2016 | door: Witold Kepinski

HPE toont demo van Memory Driven Computing architectuur

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft demo's van zijn nieuwe computing architectuur The Machine getoond tijdens het HPE Discover 2016 klantenevent in Londen. De Memory Driven Computing architectuur is onder andere geschikt voor snelle workloads zoals voor databases, analytics, Internet of Things en big data toepassingen.

HPE meldt namens Antonio Neri, EVP & GM van de Enterprise Group, dat met The Machine een totaal nieuwe computing architectuur worden geleverd waarbij veel open source software wordt gebruikt. Hierbij staat geheugentechnologie centraal in plaats van processors. Volgens HPE kunnen organisaties in datacenters en racks hierdoor veel sneller data verwerken, opslaan en analyseren dankzij innovaties zoals Memory-Driven Computing. Hierbij is The Machine voorzien van een universeel geheugen (universal memory fabric) waarbij een geheugenomgeving is die bestaat uit storage en memory technologie. HPE meldt dat The Machine zorgt voor een omslag in process centric computing naar 'memory driven computing'.

Licht

The Machine werkt met licht in plaats van elektriciteit. Deze ‘photonic fabric’ lichtverbinding zorgt voor snel dataverkeer tussen memory en processors. Daarbij worden kosten bespaart omdat licht verbruik goedkoper is dan elektriciteit.

Memory-Driven Computng & Commercialization

Hoewel op dit moment in een proof-of-concept fase, verwacht HPE dat de Memory Driven Computing architectuur een deur opent naar snellere innovatie van compute toepassingen. HPE is daarom van plan The Machine snel te commercialiseren. Er komen nieuwe productlijnen en integraties in de loop van 2018 met een sterke security.

HPE toont tijdens Discover 2016 hoe compute nodes toegang krijgen tot een pool van Fabric-Attached Memory, hoe een Linux OS werkt op een op maat gemaakte System on a Chip (SOC) en hoe een photonic fabric X1 module werkt en nieuwe sofware developement tools om voordelen te halen uit persistant memory. Verder is Memory Driven Computing architectuur van HPE geschikt voor big data toepassingen van Hortonworks en Spark collaboration omgevingen.

Developers

Developers kunnen de HPE The Machine community webpagina bezoeken voor meer informatie hoe ze deel kunnen nemen aan dit project. Het gaat hierbij ten eerste om een bijdrage aan een database engine die voor een hoge performance van applicaties. Ten tweede is er een bijdrage mogelijk voor een fault-tolerant programmeermodel voor non-volatile memory (NVM) voor het beheer van datastructuren in persistant memory. Ten derde is er een bijdrage nodig voor een fabric-attached memory emulatie omgeving om The Machine uit tet testen. Ten vierde is er een bijdrage nodig voor een DRAM-gebaseerde performance emulatie platform die toepassingen in The Machine test rond latency en breedband gebruik.

Door: Witold Kepinski

Terug naar video overzicht
Hardware