Wouter Hoeffnagel - 29 november 2016

Cloubrid en Equinix bieden klanten keuzevrijheid tussen cloudaanbieders

Cloubrid, leverancier van managed hybride cloudoplossingen slaat de handen ineen met datacenterdienstverlener Equinix. Samen brengen ze gebruikers van cloudoplossingen flexibiliteit en keuzevrijheid tussen cloudaanbieders. Het gebrek aan controle dat veel klanten ervaren bij het operationele beheer van meerdere IT-omgevingen voor verschillende workloads, is hierdoor verleden tijd.

De markt voor hybride (cloud)oplossingen voor dataopslag groeit. Flexibiliteit en schaalbaarheid zijn belangrijke drijfveren van bedrijven, die lokale (on-premise) IT-omgevingen steeds vaker combineren met verschillende cloudomgevingen. Gebruikers van cloudoplossingen zien zich echter ook geconfronteerd met verschillende issues.

Oplossingen voor gebruik van de cloud
Het ophalen van grote hoeveelheden data kan lang duren en gaat gepaard met een kostenpost, een premium bedrag (de cost out). Daarbij staat data, vaak privacygevoelig, veelal niet in Nederland opgeslagen. Een (hybride) cloudstrategie brengt ook de vraag met zich mee: in welk bestandsformat komt de data retour? De prijsmodellen die cloud-aanbieders hanteren, zijn daarbij zelden transparant. Het operationeel beheer is complex, waardoor het risico bestaat om te betalen voor functionaliteiten die niet gebruikt worden. Een ander aspect is dat de SLA’s van cloudproviders doorgaans niet dezelfde zekerheden geven die bedrijven gewend zijn bij on-premise of private cloudomgevingen.

Equinix en Cloubrid spelen op deze problemen in door een nieuw concept te lanceren. Dit concept is gebaseerd op NetApp Data Fabric-technologie, geplaatst in een Amsterdams Equinix datacenter. Via dit platform maakt Cloudbrid onder meer mogelijk dat er een transparant en consistente dataportabiliteit mogelijk wordt, evenals snellere verbindingen met hyperscalers zoals AWS, Google en Azure. Ook krijgen klanten de beschikking over duidelijke SLA’s over de gehele keten, transparante prijzen voor verschillende workloads en ontzorging in technisch en operationeel beheer.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!