HPE Synergy composable infrastructuur uitgebreid met cloud en hyperconverged
30-11-2016 | door: Witold Kepinski

HPE Synergy composable infrastructuur uitgebreid met cloud en hyperconverged

HPE heeft zijn Synergy composable infrastructuur uitgebreid met cloud en hyperconverged oplossingen. Hierdoor krijgen organisaties naast een software defined infrastructuur de beschikking over een multi-cloud platform, moderne software en de HPE Hyper Converged 380 oplossing. De oplossingen komen in het eerste kwartaal van 2017 beschikbaar zo meldt HPE op zijn Discover conferentie in Londen.

HPE Synergy met HPE Helion CloudSystem 10 brengt volledige composability in compute, storage en structuur voor het op technologie gebaseerde hybride cloudplatform van HPE OpenStack. Daarmee draaien klanten bare metal, gevirtualiseerde, gecontaineriseerde en cloud-native applicaties op een eenduidige infrastructuur. Voor grote flexibiliteit en efficiëntie worden resources (her)ingedeeld, aldus HPE.

 

Workspace

De software update van HPE Hyper Converged Operating Environment maakt gebruik van composable technologieën en brengt daarmee nieuwe mogelijkheden voor HPE Hyper Converged 380. Hierbij gaat het om nieuwe workspace controls, waarmee IT-managers gevirtualiseerde resources indelen en herindelen voor verschillende bedrijfsonderdelen. IT kan daardoor fungeren als interne service provider voor de organisatie.

HPE Synergy en HPE Helion CloudSystem 10 biedt organisaties de mogelijkheid om on-premises binnen een IT-omgeving te opereren die zowel legacy als moderne applicaties ondersteunt. Er kunnen dan met nieuw aan te maken resources applicaties naar een hybride IT-omgeving worden gemigreerd, inclusief beheer automation en infrastructuur utilisatie.

Automation management software

HPE Synergy en HPE Helion CloudSystem 10 beschikken bij over HPE OneView automation management software voor het opzoeken, beheer en opzetten van nieuwe infrastructuren binnen een samengestelde interface.

De toevoeging van HPE Helion CloudSystem 10 aan HPE Synergy geeft bedrijven de mogelijkheid om gebruik te maken van een eenduidige on-premises IT-omgeving die zowel traditionele als cloud-native applicaties ondersteunt. Met HPE Helion CloudSystem 10 kunnen IT-operators binnen een paar minuten diensten selecteren waardoor de transitie van een traditionele naar een hybride IT-omgeving eenvoudiger wordt. Door middel van een verbeterde automatisering van management en een betere benutting van de infrastructuur, kunnen klanten clouddiensten effectiever en tegen lagere kosten leveren.

HPE Synergy en HPE Helion CloudSystem 10 beschikken allebei over HPE OneView Composer. De HPE OnveView Composer is software om automatisering van infrastructuur te managen. Dit biedt de mogelijkheid via een enkele, geïntegreerde interface infrastructuurdiensten in kaart te brengen, te beheren en toe te wijzen. Doordat de infrastructuur wordt aangepast aan de workloads wordt de infrastructuur efficiënter benut. Hierdoor worden de ontwikkelingscycli versneld maar wel met behoud van controle en compliance.

Bovendien profiteren klanten van het brede ecosysteem van HPE, wat ontwikkeld is door middel van het Composable Infrastructure Partner Program. Dit bevat partnerships met tools als Chef, Docker, SaltStack en Puppet, maar ook traditionele partners als Microsoft, VMware, SUSE en Red Hat dankzij de integratie met de HPE OneView API. Hierdoor kunnen organisatie verschillende oplossingen en toepassingen in hun Synergy composable infrastructuur gebruiken.

Hyperconverged

De HPE Hyper Converged Operating Environment software-update introduceert nieuwe composable managementmogelijkheden voor de HPE Hyper Converged 380, HPE's all-in-one software-defined virtualisatieoplossing. Deze verbeteringen stellen IT-operators in staat om te fungeren als interne service provider voor verschillende bedrijfsonderdelen, waarbij ze gevirtualiseerde applicaties leveren met de efficiëntie van de cloud.

De update zorgt voor nieuwe multi-tenant workspaces waardoor operators snel en eenvoudig gevirtualiseerde omgevingen direct vanuit één resourcepool kunnen indelen en herindelen. IT-managers leveren aan een individu of werkgroep op basis van hun behoeften, waardoor business managers in verschillende bedrijfsonderdelen efficiënter hun middelen kunnen inzetten. De update integreert ook analytics waarbij IT-managers inzichten krijgen om ervoor te zorgen dat de benodigde middelen op het juiste moment beschikbaar zijn en inspelen op toekomstige behoeften. Daarmee kan IT de capaciteit verhogen, zelfs voordat developers weten dat ze dit nodig hebben.

Als interne service provider levert IT nu een intuïtief, self-service portaal. Dit maakt de toegang tot resources voor bedrijfsonderdelen eenvoudiger. De resources worden gebruikt om applicaties te ontwikkelen en te implementeren in hun eigen gevirtualiseerde omgeving met de snelheid van de cloud.

De update is vanaf het eerste kwartaal van 2017 beschikbaar voor klanten van HPE Hyper Converged 380.

WK

 

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud