Witold Kepinski - 30 november 2016

Lexmark is definitief in handen van Apex Technology en PAG Asia Capita

Lexmark maakt beken dat de overname door een consortium van investeerders (Consortium), onder leiding van Apex Technology (Apex) en PAG Asia Capital (PAG), is afgerond. Volgens de fusie-overeenkomst, die op 19 april 2016 bekend werd gemaakt, gaan Lexmark-aandeelhouders $40,50 per aandeel ontvangen. Legend Capital Management Co. Ltd. (Legend Capital) is ook lid van het Consortium.

De afronding van de transactie volgt op het ontvangen van alle noodzakelijke goedkeuringen, inclusief goedkeuring door de aandeelhouders van Lexmark, regulatorische goedkeuringen in de VS, inclusief het Committee on Foreign Investment, China en bepaalde andere buitenlandse jurisdicties, en andere gebruikelijke voorwaarden voor fusies en overnames.

Het Consortium gaat Lexmarks hoofdkwartier in Lexington, Kentucky, houden. David Reeder, de voormalige vice president en chief financial officer, is benoemd tot nieuwe president en chief executive officer van het bedrijf. Hij volgt Paul Rooke op.

Lexmarks Enterprise Software afdeling gaat van Lexmark worden gescheiden onder het merk Kofax. Het Consortium en Lexmark gaan aan een proces beginnen om deze partij te verkopen en gelijktijdig te focussen op de groei van de imaging business, in het bijzonder in China en de regio Asia-Pacific.

Lexmarks gewone aandelen (NYSE: LXK) worden niet meer verhandeld op de New York Stock Exchange. Aandeelhouders die hun aandelen via Lexmarks transfer agent houden ontvangen een brief betreffende de overdracht van de uitbetalende instantie die uitlegt hoe zij de fusievergoeding kunnen ontvangen. Aandeelhouders die hun aandelen houden via een rekening bij een broker, een investment dealer, een bank, een trustmaatschappij of een andere intermediair ontvangen de betaling op deze rekening. Ook zij kunnen bij deze intermediair terecht voor vragen over het proces. Goldman, Sachs & Co. ageerde als financiële adviseur van Lexmark. Wachtell, Lipton, Rosen & Katz ageerde als juridische adviseur van het bedrijf. Moelis & Company ageerde als financiële adviseur van het Consortium, samen met Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom en King & Wood Mallesons als juridische adviseurs.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!