HPE Cloud28+ Community groeit door sterke vraag naar hybride cloud
30-11-2016 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HPE Cloud28+ Community groeit door sterke vraag naar hybride cloud

Tijdens Discover London 2016 heeft Hewlett Packard Enterprise (HPE) de uitbreiding van Cloud28+ aangekondigd. Cloud28+ is een programma dat klanten verbindt met een wereldwijd open partner ecosysteem van cloud service providers. De reden van de uitbreiding is de wereldwijd groeiende belangstelling in de hybride cloud: klanten en organisaties in verschillende regio’s vragen naar dezelfde typen adviezen en expertises. Daar bovenop biedt een groeiend aantal Solution Providers cloudservices aan. Bovendien bieden steeds meer solution providers clouddiensten aan klanten. Voor een succesvolle cloudimplementatie is het belangrijk om deze bedrijven in de community op te nemen zo meldt HPE.

Twee en een half jaar geleden lanceerde HPE het programma in Europa, als community voor zowel bedrijven als organisaties in de publieke sector. Dit met het gemeenschappelijke doel om obstakels binnen de cloud weg te nemen. De community en haar bereik groeide snel en op dit moment heeft Cloud28+ meer dan 330 HPE partners op gebied van service providers, ISV’s, Value Added Resellers, Distributors en System Integrators. Gezamenlijk bieden ze klanten de juiste mix van resources en services op gebied van cloudoplossingen. De Cloud28+ catalogus bestaat uit meer dan 1300 services, met onder andere Infrastructure-as-a-Service (IaaS), Platform-as-a-Service (PaaS) en Software-as-a-Service (SaaS).

Marktplaats

Cloud28+ verbindt volgens HPE partners en bedrijven als een marktplaats; klanten zoeken hun ideale partner voor de oplossing van hun individuele workload en eigen regelgeving. Dit kan gaan over prijs, SLA, certificatieniveau, securityvoorkeuren en geografische locatie. Door de groeiende behoefte breidt HPE Cloud28+ wereldwijd uit, waardoor partners van over de hele wereld met elkaar in contact kunnen komen. Dit kan op twee manieren: partners kunnen ervoor kiezen deel uit te maken van bestaande gemeenschappen of ze kunnen hun krachten bundelen met HPE en andere organisaties in hun regio’s, om zo zustergemeenschappen op te richten. Deze gemeenschappen zijn uiteraard nog steeds gelieerd aan dezelfde catalogus voor cloudservices.

Community

“De gedachtegang achter Cloud28+ is om alle componenten van een hybride cloudstrategie en het ondersteunende ecosysteem samen te brengen”, aldus Xavier Poisson Gouyou Beauchamps (foto), Vice President van Worldwide Indirect Digital Services bij HPE. “Dit zou de klanten, gebruikers van computing services, enorm helpen om meer te profteren van de expertises van diverse partijen”, vervolgt Poisson. “Daarbij krijgen ze dan advies over hoe en wanneer ze zich tot de cloud moeten richten, welke services ze moeten gebruiken en voor welke type applicaties en workloads. De community begeleidt klanten om alles uit cloudservices te halen. Tegelijkertijd biedt Cloud28+ een manier om de reseller, service provider, system integrator en softwareleverancier met elkaar te verbinden. Zij spelen allemaal een belangrijke rol in de transitie naar een hybride cloudomgeving.”

Nebula

Een goed voorbeeld van de werking van Cloud28+ volgens Poisson is het Helix Nebula-project in Europa. Dit project richt zich op het bouwen van een groot, wereldwijd netwerk voor high-performance computing. Veel datacenters in verschillende landen zijn hierbij betrokken. Poisson: “Ze waren op zoek naar een nieuwe architectuur rondom high-performance computing in de cloud. Het leveren hiervan zou voor HPE alleen erg lastig zijn. Via de community was het mogelijk partners onderdeel te laten zijn, waardoor we binnen een maand een passende oplossing konden leveren. Cloud28+ is in essentie een enorm service center, een platform voor organisaties om cloudservices te gebruiken. Maar het dient voor leveranciers en service providers ook als promotiecenter, waar ze klanten hun diensten kunnen aanbieden”, aldus Poisson.

ALSO

Met deze internationale uitbreiding verwacht HPE dat de community zal groeien naar 700 leden en meer dan 6000 services. Dat wordt door partners zoals distributeur ALSO. “Met Cloud28+ kunnen we ons eigen cloudportfolio uitbreiden en nieuwe partnerships aangaan. Tegelijkertijd bieden we nog steeds op maat gemaakte infrastructuren en services aan de klant”, aldus Gustavo Möller-Hergt, CEO van ALSO Holding AG. “We zijn blij deel uit te maken van de Cloud28+ community, zeker nu het wereldwijd steeds groter wordt en daardoor ons en onze klanten meer mogelijkheden biedt.”

WK

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud