Redactie - 01 december 2016

Wie wint de Dutch IT-Channel VAR of the Year Award?

Wie wint de Dutch IT-Channel VAR of the Year Award? image

Tijdens de Dutch IT-channel Awards, die op donderdag 19 januari in Studio 21 in Hilversum worden uitgereikt, wordt er ook een VAR of the Year Award uitgereikt. Je hebt resellers en je hebt 'value add' resellers (VAR's). Een VAR voegt 'meerwaarde' toe aan de oorspronkelijke producten van software-, hardware- en netwerkleveranciers. Zo'n toegevoegde waarde kan bestaan uit services als integratie, consulting, training en implementatie. Maar ook kan een VAR zich onderscheiden door een applicatie aan een (basis)product toe te voegen, die speciaal is bedoeld voor een specifieke eindgebruiker. Op 19 januari weten welke van onderstaande vijf VAR's de Dutch IT-channel Award 2016 in de wacht sleept.

AXEZ is zo'n VAR, en dit jaar een van de vijf genomineerden in de categorie VAR of the Year. De HPE-specialist uit Rijswijk weet naar eigen zeggen producten van onder meer HPE 'te complementeren met eigen diensten, waardoor de klant optimaal ontzien en ontzorgd wordt'. AXEZ kwam in het nieuws met de installatie van een nieuw server- en storagesysteem voor het Amsterdamse OLVG, het grootste topklinisch ziekenhuis van Nederland en het resultaat van een fusie van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis. HPE Platinum Partner AXEZ deed dit project, dat moest leiden tot een veilige opslag van patiëntgegevens, samen met HPE en ARP.

Ook Insight is dit jaar genomineerd, de reseller die zichzelf trots 'de grootste technologie-onafhankelijke IT-reseller ter wereld' noemt. Het bedrijf met Nederlandse vestigingen in Amsterdam en Apeldoorn was al langere tijd marktleider in softwarelicentieverkoop en beschouwt zichzelf tegenwoordig als een ware 'trusted advisor' voor zijn eindklanten. In speciale 'discovery workshops' gaat Insight Nederland samen met klanten op zoek naar oplossingen voor IT-vraagstukken waar klanten mee worstelen. De workshops blijken vooral geschikt om eindgebruikers op weg te helpen naar de cloud.

Een andere genomineerde, IT-hardware dienstverlener Scholten Awater uit Nijmegen, noemt zichzelf value added reseller omdat het bedrijf zich niet beperkt tot de levering van IT-hardware alléén. Scholten Awater, opgericht in 1993, werkt veelvuldig samen met organisaties om het werk van IT-afdelingen eenvoudiger te maken. Voorbeelden zijn mobility-specialist BLAUD, waarmee Scholten Awater in april een strategische samenwerking bekrachtigde, en FocusCura, dat innovatieve oplossingen ontwikkelt voor de zorgsector, onder meer bedoeld om ouderen langer thuis te laten wonen.

SLTN Inter Access, 'specialist in het compleet ontzorgen van ICT-infrastructuren', is genomineerd op basis van succesvolle klantcases bij onder andere fietsslotenproducent AXA en onderwijsinstelling Het Drenthe College. Bij AXA speelde de VAR uit Hilversum een cruciale rol om de oude, traditionele ICT-omgeving te transformeren naar een moderne, beter schaalbare omgeving die klaar is voor de toekomst. Voor het Drenthe College richtte SLTN Inter Access 1200 virtuele werkplekken in.

Tot slot: Tectrade uit Culemborg. Tectrade noemt zichzelf 'trusted advisor' in de wereld van enterprise hybrid IT en dat is niet zomaar. Begin dit jaar riep IBM Tectrade uit tot Top Transformational Business Partner Europe, voor het leveren van toegevoegde waarde aan klanten en het begeleiden van klanten met oplossingen die perfect aansluiten op het huidige, cognitieve tijdperk. Later verkoos IBM Nederland Tectrade tot IBM Business Partner of the Year. De VAR helpt eindgebruikers continu te transformeren naar nieuwe, innovatieve oplossingsgebieden. Tectrade investeerde de afgelopen jaren veel in onder meer cloud, analytics, security en commerce.

Stemmen kan op www.dutchitawards.nl

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!