Redactie - 23 december 2016

Wie wint de Dutch IT-Channel Cloud & Managed Services Provider of the Year Award?

Wie wint de Dutch IT-Channel Cloud & Managed Services Provider of the Year Award? image

In de nieuwe wereld van cloud computing is een grote rol weggelegd voor managed services providers (MSP's): IT-bedrijven die op afstand de IT-infrastructuren en -systemen van hun eindklanten beheren. MSP's doen dat proactief en op basis van een licentiemodel. Ook dit jaar is er een speciale Dutch IT-channel Award voor resellers in deze categorie, uitgereikt op 19 januari in Studio 21 in Hilversum. Vorig jaar won Tectrade, volgens het kanaal een 'trusted advisor met een disruptieve cloudoplossing op het gebied van datacenters, security, infrastructuur, storage en werkplekken'.

COMPAREX is genomineerd. De ambitie van de MSP uit Amsterdam liegt er niet om: de meest waardevolle IT-solutions en services organisatie van Nederland worden. COMPAREX investeerde de afgelopen twee jaar veel in kennis van managed IT-services. Met drie zelf ontwikkelde cloudproposities, gebaseerd op technologieën van Microsoft, IBM en VMware, helpt COMPAREX eindklanten migreren naar de cloud. 'De cloud wordt pas écht interessant als een organisatie haar processen erop afstemt', is het motto en tevens advies aan eindgebruikers.

Copaco heeft van oudsher een focus op de distributie van hardware en software, maar ontwikkelde zich de laatste jaren als cloud aggregator en service provider. De distributeur uit Eindhoven, de stad die zichzelf graag afficheert als 'High Tech Hoofdstad van Europa', startte in 2011met de levering van cloud services en is inmiddels buitengewoon succesvol met het cloud services deliveryplatform 2tCloud. Met een uitgebreid team van specialisten biedt Copaco partners al het nodige om een zo breed mogelijk aanbod gestandaardiseerde clouddiensten op een geautomatiseerde manier te verkopen, inclusief ondersteuning.

Dutch Cloud, de volgende genomineerde voor deze prestigieuze award, heeft vestigingen in Hilversum en Hoogeveen en datacenter-faciliteiten in zowel Nederland, Engeland als Duitsland. Dutch Cloud noemt zichzelf 'een Nederlandse pionier op het gebied van clouddienstverlening, met een duidelijke focus op Infrastructuur-as-a-service (IAAS)-diensten'. De cloudprovider wil bedrijfskritische applicaties van middelgrote organisaties op een veilige én gecontroleerde manier naar de cloud brengen, kostenefficiënt en met een uptime van 100 procent.

De missie van Eshgro Cloud Services is om eindgebruikers beter te laten presteren met veilige en betrouwbare cloudoplossingen. Als een echte 'Cloud Service Broker' wil het bedrijf uit Boxmeer IT-partners in staat stellen om succesvol cloud business oplossingen te verkopen en te leveren aan hun (eind)klanten. Eshgro kwam in het nieuws door samen met Exact en HPE een nieuwe private cloudoplossing voor het MKB te lanceren; een innovatieve partnership waardoor organisaties wereldwijd en vooral veilig gebruik kunnen maken van Exact software in de cloud.

Tectrade uit Culemborg gaat dit jaar voor prolongatie van de titel. De MSP ziet zichzelf als een toonaangevende partner voor eindgebruikers in binnen- en buitenland als het gaat om enterprise hybrid IT. De disruptie die de cloud veroorzaakt, vraagt om een 'trusted advisor' die klanten helpt bij het voortdurend transformeren naar nieuwe innovatieve oplossingsgebieden en nieuwe cognitieve technologieën, vinden ze bij Tectrade. Overigens zijn Tectrade's inspanningen niet alleen goed gebleken voor de Dutch IT-channel award voor Cloud & Managed Service Provider of the Year 2015, maar ook voor een omzetgroei tot 70 procent per jaar.

Stemmen kan via www.dutchitawards.nl

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!