Redactie - 02 december 2016

Wie wint de Dutch IT-channel MKB-Reseller of the Year Award?

Net als voorgaande jaren hebben de Dutch IT-channel Awards, die op donderdag 19 januari in Studio 21 in Hilversum worden uitgereikt, een speciale categorie voor resellers die zich richten op het midden- en kleinbedrijf (MKB). Welke reseller heeft in 2016 het meest betekend voor het Nederlandse MKB en voor IT-leveranciers? Centralpoint.nl, de winnaar van vorig jaar, sprak van 'een belangrijke bevestiging dat ICT-fabrikanten, distributeurs en collega-resellers het bedrijf als toonaangevende leverancier van ICT-apparatuur beschouwen'.

Een van de genomineerden voor Best MKB-Reseller of the Year 2016 dit jaar is ACES Direct, de reseller uit Tilburg die zichzelf graag afficheert als 'dé zakelijke IT-leverancier van Nederland'. Het bedrijf begon in 2000 met de verkoop van IT-hardware en groeide sindsdien naar eigen zeggen uit tot een van 's lands meest gerenommeerde allround IT-leveranciers. Jaarlijks staat ACES zo'n vijftienduizend bedrijven en overheidsinstellingen bij met IT-oplossingen, IT-producten en IT-diensten. ACES Direct wil oplossingen creëren, kennis delen en een hoogwaardige service bieden.

De winnaar van vorig jaar is ook dit jaar genomineerd: Centralpoint.nl. Of voluit: Central Point Nederland BV. Van verschillende kanten wordt de webwinkel geroemd om zijn service en support. De positie van Central Point in het MKB wordt omschreven als 'dominant'. Het personeel is volgens ingewijden goed op de hoogte van wat er speelt in de markt en klanten noemen de website van Central Point 'volledig responsive'. Het chatsysteem Robin handelt klantvragen snel af, zo is de ervaring. Zelf vindt het bedrijf uit Amstelveen, dat meer dan een miljoen producten leverbaar heeft, het een belangrijke taak om klanten optimaal te adviseren over de juiste zakelijke ICT-oplossing.

Dan Truedata, de reseller die 'de eerste gesprekspartner wil zijn voor elke organisatie die een betrouwbaar en deskundig advies nodig heeft op het gebied van IT-dienstverlening'. Het bedrijf met een hoofdkantoor in Amsterdam heeft veel kennis van storage en back-up oplossingen, vooral van Dell EMC, en wijdt zich volledig aan het veilig en toegankelijk houden van bedrijfsdata. Truedata kreeg veel lof voor een onlangs afgerond Back-up-as-a-Service project bij Korton Communications.

Een typische MKB-reseller die het afgelopen jaar een sterke groei doormaakte, is Infotheek. De reseller uit Leiden levert al 25 jaar hardware aan bedrijven in verschillende economische sectoren en heeft bovendien de volledige inrichting van werkplekken en de implementatie van complete netwerk- en storageoplossingen in het portfolio. Dat portfolio is door de fusie met Network2Day en 4Launch nog eens flink uitgebreid, waardoor Infotheek een nog betere partner hoopt te zijn voor zijn (MKB-)klanten. Een eigen magazijn van ruim twintigduizend vierkante meter laat klanten van Infotheek profiteren van een razendsnelle levering.

Ook Misco Nederland maakte veel mee in de afgelopen periode. Het IT-consultancy bedrijf uit Amstelveen ontwikkelde zich van pure web-reseller – met een 'breed assortiment van IT-producten en de beste aanbiedingen voor de nieuwste laptops, desktops, tablets en meer' – tot een ware VAR: een value add reseller. Misco maakte de afgelopen twee jaar een transitie door naar meer toegevoegde waarde in de vorm van advies en dienstverlening. Het bedrijf 'scoort' daardoor ook als het gaat om de meer complexe offertes met betrekking tot netwerk, datacenters en infrastructuur.

Stemmen kan op dutchitawards.nl

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!