OutSystems helpt Koopman Logistics doorlooptijd te verkorten
03-12-2016 | door: Redactie
Deel dit artikel:

OutSystems helpt Koopman Logistics doorlooptijd te verkorten

Koopman Logistics Group ontwikkelt een aantal maatwerk software-applicaties waarmee het bedrijf zijn logistieke processen aanzienlijk sneller, efficiënter en nauwkeuriger kan maken. De logistiek dienstverlener voor onder andere de autosector maakt voor het ontwikkelen van deze applicaties gebruik van het softwareplatform OutSystems.

Een van de belangrijkste doelen die Koopman Logistics Group voor zijn klanten wil verwezenlijken, is het zoveel mogelijk reduceren van doorlooptijden van auto’s. Het gaat daarbij om het logistieke proces rond zowel nieuwe auto’s, als om de remarketing van voormalige lease- en huurauto’s – waarbij deze auto’s gereed worden gemaakt om de nationale of internationale occasionmarkt op te gaan. Hiervoor zijn continue aanpassingen van bedrijfsprocessen aan de markt en de ontwikkelingen noodzakelijk, iets waar Koopman Logistics Group in voorop loopt.

Om deze voorsprong te behouden, is Koopman Logistics Group een samenwerking aangegaan met Outsystems. Met dit softwareplatform heeft het bedrijf een aantal maatwerk bedrijfsapplicaties gebouwd, die zowel op desktop als op mobiele devices kunnen worden gebruikt.

Hikersapp

Een van deze applicaties is de Hikersapp. Deze wordt sinds kort gebruikt op de omvangrijke auto-opslagterreinen van Koopman om auto's sneller te kunnen lokaliseren. Hikers, de medewerkers die voertuigen op het terrein verrijden, en autotransporteurs, die auto's komen ophalen om naar de klant te brengen, kunnen op een tablet in de app zien waar de auto’s die opgepikt moeten worden precies staan op het terrein en rijden er in een busje naartoe. Op deze manier kunnen de juiste auto's efficiënt uit de rij worden gehaald zonder tijdverlies, en dus met een kortere doorlooptijd voor de klant als resultaat.

Maatwerk

Met het zogenoemde low-code development platform van OutSystems kunnen snel en eenvoudig kwalitatieve applicaties en softwaresystemen op maat worden ontwikkeld. Hiermee kan Koopman Logistics Group zijn interne processen stroomlijnen, maar bijvoorbeeld ook informatievoorziening en datacommunicatie met zijn klanten faciliteren. Zo sluiten de diensten van Koopman Logistics Group nog beter aan op de wensen van de klant en zijn systemen. Dit maakt de samenwerking sneller, efficiënter en nauwkeuriger.

Uitbreiding

Een op maat gemaakte applicatie die device-onafhankelijk te gebruiken is, zowel online als offline, levert meer op dan alleen tijdwinst en gebruiksgemak. Ook de werkgelegenheid profiteert ervan. Koopman Logistics Group heeft al doorlopend ruimte voor ervaren chauffeurs om de groei van het bedrijf bij te kunnen benen. Maar door de kansen die de samenwerking met OutSystems biedt voor het ontwikkelen van nieuwe software-applicaties, is Koopman Logistics Group nu ook op zoek naar ervaren ICT-specialisten die met hun gedrevenheid en kennis het bedrijf helpen klaarstomen voor de toekomst.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

case