Redactie - 08 december 2016

Tintri helpt service providers de klanttevredenheid te vergroten

Tintri helpt service providers de klanttevredenheid te vergroten image

Tintri, leverancier van VM-bewuste storage oplossingen voor gevirtualiseerde en cloud-omgevingen, heeft onlangs een aantal nieuwe features in zijn producten geïntegreerd. Dankzij deze innovaties zijn service providers beter in staat om op de klantwensen te anticiperen. Uiteindelijk levert dat een onderscheidend dienstniveau op, waarmee ISP’s steeds meer tevreden klanten aan zich kunnen binden. We spraken met Verron Martina, Senior Systems Engineer bij Tintri.

Verron Martina: “Voor service providers is het een uitdaging om de klant real time inzicht te geven in de performance van zijn systemen en diensten. Als de latency van een applicatie in één keer een hoge piek vertoont, is het belangrijk om te analyseren waar die vertraging zijn oorzaak vindt en wat eraan te doen is. De Tintri real-time analytics oplossing helpt daarbij. Deze functionaliteit heeft Tintri al vanaf het eerste moment dat ze hun appliances op de markt brachten. Hiermee krijgt de service provider onweerlegbare feiten in bezit die laten zien wat de issue is, en daarmee is er een aanwijzing naar wat er aangepast moet worden.”

Analytics

Tintri heeft daarnaast recentelijk een Analytics SaaS-dienst ter beschikking gesteld voor klanten met een supportcontract. Deze tool biedt informatie over de capaciteit, prestaties en actieve datasets (hot data op basis van 8kb) van elke virtuele machine op elke Tintri appliance, waarbij tot drie jaar teruggekeken kan worden. Op basis van deze informatie is het mogelijk een inschatting te maken van wat er de komende zes maanden te verwachten is (predictive capacity planning).

Hiermee kan voortijdig capaciteit gereserveerd worden en kunnen ‘what if’-scenario’s bekeken worden om bij een toekomstige hoeveelheid virtuele machines met een bepaalde workload te voorspellen waar knelpunten kunnen ontstaan; capaciteit/performance of actieve datasets. Dankzij deze uitgebreide hulpmiddelen kan een service provider zijn klanten per applicatie en VM optimaal adviseren en een onderscheidend verschil realiseren.

Performance

Service providers hebben meerdere klanten op hun infrastructuur. Dankzij de analyse is per klant inzichtelijk te maken hoe hij groeit, wat hij verbruikt en is de performance te analyseren en te administreren. Dankzij deze analyse zijn grootverbruikers te vinden en krijgt de service provider inzicht in de belasting van zijn infrastructuur. Hij kan nu beter op de groei anticiperen. Dit is een vrij unieke oplossing en accentueert de voordelen van de Tintri-oplossing.

Martina: “Tintri Analytics biedt aanknopingspunten voor gerichte acties. Dit is een ontwikkeling met impact die herkend wordt door de service provider-markt. Het grote probleem is dat de belasting (workload) in deze sector moeilijk voorspelbaar is. De service provider ziet vooraf niet wat een actie van een klant betekent voor de systeemperformance. Als het verkeerd gaat zijn er klachten. Dankzij onze real-time analytics kan hij die voorblijven en tevredenheid genereren en blijven garanderen.”

Omdat per virtuele machine nu alle facetten zichtbaar worden, ontstaan er ook commercieel nieuwe mogelijkheden. In de all flash-systemen is het nu bijvoorbeeld mogelijk verschillende kwaliteitsspecificaties te implementeren met elk een eigen performance. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan brons met 1000 - 1500 IOPS (input/output operations per second), zilver met 1500 – 2500 IOPS premium in de vorm van goud met 2500 - 5000 IOPS. Deze verschillende smaken leveren per virtuele machine upsell-opties op die uiteindelijk de marge van de service provider vooruithelpen, aldus Martina.

Als brons na een tijdje onvoldoende blijkt, is een upgrade mogelijk. Met een paar klikken kan de klant van brons naar zilver om de impact inzichtelijk te maken. De klant weet daarmee direct wat hij krijgt.

Containers een belangrijke ontwikkeling

De toenemende populariteit van containers vormt een belangrijke trend, aldus Martina. Dat heeft te maken met de efficiency. Binnen een gevirtualiseerde omgeving heeft elke applicatie de volledige set aan resources nodig. Elk VM heeft een eigen besturingssysteem, de applicatie ‘denkt’ dat hij in een volledig ingerichte server zit. Bij containers is dat principieel anders, omdat binnen dit concept meerdere containers één besturingssysteem delen. Hierbij hoeft geen hypervisor aan te pas te komen, containers kunnen ook op ‘bare metal’ draaien. Met name ontwikkelaars zijn zeer tevreden over de mogelijkheid om eenvoudig en snel meerdere kopieën te maken van een applicatie voor ontwikkel- en productieprocessen. Martina besluit: “Containers vormen voor ons een groeimarkt.”

Door: Hans Steeman

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!