Cisco wordt meer een software, cloud en services bedrijf
04-12-2016 | door: Witold Kepinski

Cisco wordt meer een software, cloud en services bedrijf

Milo Schacher (foto), vice president van Cisco EMEAR partner organisatie, zei tijdens Canalys Channels Forum 2016 in Barcelona dat Cisco meer een softwarebedrijf aan het worden is, waarbij partners meer recurring omzet kunnen halen met cloud technologie en services.

Het Cisco succes is en wordt alleen mogelijk gemaakt door partners, aldus Schacher. Ook in nu en in de toekomst. Cisco buiedt daarom volgens Schacher oplossingen voor hybrid IT waarbij klanten worden geholpen naar de cloud met behoud van hun bestaande omgevingen. Cisco positioneert als aanbieder van hardware, software en services om te werken met private, hybride en pubic cloud omgevingen. Cisco zal zelf niet een public cloud aanbieder worden zoals AWS of Microsoft Azure. Wel biedt het als netwerkleverancier een platform en (cloud) beheertools waarmee klanten hun workloads, data en applicaties tussen private, public en hybrid cloud kunnen verplaatsen. Hierbij is ruimte voor partners want Cisco verkoopt voor meer dan negentig procent indirect.

Veel bedrijven willen nog steeds graag data en applicaties on-premises opslaan en daarbij analytics, vervolgt Simon Longhurst, verantwoordelijk voor Business Led Digital Transformation bij Cisco. Er zijn voor Cisco partners volop kansen rond de digitale transformatie. Ze kunnen met Cisco oplossingen klanten ondersteunen en hen de mogelijkheid geven om weloverwogen beslissingen te nemen met behulp van analytics, aldus Longhurst.

General Data Protection Regulation

Volgens Schacher zijn er verder kansen rond vernieuwing van IT-omgevingen waarbij partners kunnen inspelen met nieuwe Cisco switches, routers en wireless. Of Cisco security oplossingen die bedrijven helpen bij de strenge EU privacywetgeving, zoals de General Data Protection Regulation (GDPR). Volgens Longhurst kunnen partners het best naast producten meer services verkopen, zoals met het Meraki wireless platform of WebEx collaboration oplossingen. Dat is meer winstgevender dan de verkoop van alleen maar ‘dozen’ zoals switches, router en draadloze apparaten.

IoT

De digitale transformatie waarbij cloud een belangrijke rol speelt is ook een van de redenen dat Cisco zich vaker richt op verticale toepassingen rond Internet of Things (IoT), met name in de (maak) industrie. Of analytics waarvoor Cisco het Tetration Analytics platform in de aanbieding heeft om dataverkeer tussen en in datacenters te analyseren in real-time of na een back-up. Tetration helpt ook bij het identificeren van mogelijke gaten in de beveiliging en bij mogelijke gevaren van indringing in het netwerk of databestanden. Dat is een kans voor de 65.000 verschillende Cisco partners. IoT is een nieuwe groeimarkt, net zoals groeimarkten die Cisco eerder benoemde zoals video, datacenter en IT-security. Er zijn dus volop groeikansen want de potentiele markt van vandaag is tien keer zo groter vijf jaar geleden, aldus Schacher.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Software