Redactie - 05 december 2016

Wie wint de Dutch IT-Channel Best Dutch Distributor of the Year 2016 Award?

Dutch IT-channel reikt dit jaar een speciale award uit voor de beste Nederlandse distributeur: Best Dutch Distributor of the Year 2016. In deze categorie van de Dutch IT-channel Awards, die op 19 januari worden uitgereikt in Studio 21 in Hilversum, zijn niet de Nederlandse vestigingen van Amerikaanse giganten als Ingram Micro en Tech Data genomineerd, maar vijf puur Hollandse ondernemingen.

Copaco uit Eindhoven laat zichzelf graag zien als een betrouwbaar en flexibel familiebedrijf, met niettemin veel expertise, specialisatie en innovatievermogen. Als Nederlandse distributeur kent Copaco de lokale IT-markt van binnen en van buiten. De groothandelaar kan de time-to-market van nieuwe concepten daarom (zeer) kort houden. Copaco wil een scherpe blik hebben op de toekomst en door uitbreiding van het assortiment en de benodigde kennis om nieuwe spullen te implementeren, vlot kunnen inspelen op nieuwe trends. Een voorbeeld is de samenwerking van Copaco met Forza Refurbished. Copaco verzorgt de distributie van 'refurbished' devices: oudere modellen smartphones en tablets die nog niet 'verouderd' zijn.

Dupaco Distribution BV is sinds vorig jaar onderdeel van het Amerikaanse Ingram Micro, maar werd in 1985 opgericht als Hollandse onderneming. In Nederland groeide Dupaco uit tot een toonaangevende 'true value add distributor': de distributeur kan niet alleen snel leveren, maar heeft bovendien productmanagers en productconsultants in dienst die partners écht ondersteunen. Dupaco levert een mix van OpenSource- en Linux/Unix-producten, naast een aanbod van producten in de Microsoft-omgevingen. Verder bevat het portfolio een uitgebreid aanbod van SaaS/Cloud- toepassingen, van nieuwe leveranciers of van al langer bestaande vendoren.

Nextel dong vorig jaar mee om een award in de categorie 'Specialist Distributor of the Year'. De distributeur aan de Bellstraat in Ede, die een brugfunctie wil vervullen tussen IT en telecom, maakt dit jaar kans op de award voor 'Best Dutch Distributor', onder andere vanwege de 'fusion-strategie': de integratie van IT, voice, data en mobiel. Nextel wil op deze terreinen alle soorten oplossingen niet alleen leveren, maar ook combineren en volledig integreren. De huidige oplossingen zijn geen op zichzelf staande telefonieoplossingen of applicatie- of netwerkoplossingen; het gaat om een samenspel van verschillende vakgebieden, zo redeneert Nextel.

Portland uit Zoetermeer heeft een gezonde ambitie: de beste distributeur in het eigen domein worden. Portland staat naar eigen zeggen in direct contact met alle resellers in de Benelux en biedt daarom een uniek kanaal aan ambitieuze softwareontwikkelaars 'die de gevestigde orde willen aanvallen'. De distributeur wil samen met ontwikkelaars en resellers 'de beste oplossingen naar het MKB brengen'. In deze tijd van cloudcomputing gaat het daarbij in toenemende mate om managed services.

Het Brabantse TechAccess oogstte dit jaar veel waardering met een campagne waarmee de distributeur appliances van Fortinet onder de aandacht brengt van Nederlandse MKB-resellers. De FortiGate UTM-oplossingen met access points van de Amerikaanse netwerkbeveiliger Fortinet vormen een gespecialiseerde totaaloplossing voor een veilige wifi, die erg geschikt is voor kleinere bedrijven die met één enkele oplossing zoveel mogelijk security willen. TechAccess investeerde in onder meer een speciale landingspagina, nieuwsbrieven en (technische) seminars over FortiGate.

Stemmen kan via: www.dutchitawards.nl

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!