Redactie - 06 december 2016

Wie wint de Dutch IT-Channel Specialist Distributor of the Year Award?

Wie wint de Dutch IT-Channel Specialist Distributor of the Year Award? image

Een 'specialist distributor' heeft een sterke focus op een specifiek productgebied of bepaalde vaardigheden. Dutch IT-channel reikt op 19 januari in Studio 21 in Hilversum een speciale award uit aan distributeurs in deze categorie. Vorig jaar won Avnet Technology Solutions. Country Manager Marc van Ierland noemde de award een bevestiging 'dat de toegevoegde waarde van Avnet daadwerkelijk bijdraagt aan de groei en verdere ontwikkeling van de business van resellers'.

Een van de genomineerden dit jaar is Arrow ECS, de distributeur uit Houten met de uitgesproken ambitie om resellers sneller te laten groeien dan de markt. Net als Avnet wil Arrow ECS zijn klanten – value added resellers, system integrators, internet service providers (ISV's) en (andere) IT-dienstverleners – helpen in hun (verdere) ontwikkeling. Arrow richt zich op specialistische vakgebieden als mobility, cloud, big data en networking. De kracht van Arrow zit volgens Managing Director Bart van Rheenen in channel marketing en solutions selling. “Oplossingen aanbieden, meedenken met resellers en de juiste product-marktcombinaties aanbieden, daar willen we goed in zijn.”

Winnaar in 2015 Avnet Technology Solutions is ook dit jaar genomineerd, de wereldwijde value added distributeur van computerproducten, -software en -diensten. Avnet staat bekend om zijn (mondiale) verkoop- en marketingorganisatie, met speciale verkoopafdelingen voor specifieke marktsegmenten. Dit jaar ging Avnet een samenwerking aan met IBM Global Financing, om een financiering op maat te kunnen aanbieden aan resellers die een MSP-model willen adopteren. Ook resellers die betaalbaar producten als analytics, mobile and cloudgebaseerde technologieën willen aanbieden, maken hiervan gebruik.

Exclusive Networks noemt zichzelf dé specialist op het gebied van cybersecurity en netwerkinfrastructuur. De distributeur met een Nederlandse vestiging in Amersfoort kwam dit jaar in het nieuws met het cybersecurity framework CARM: Cyber Attack Remediation and Mitigation, een integratie van wat de distributeur noemt 'best-of-breed beveiligingstechnologieën'. CARM is bedoeld om bedreigingen voor digitale netwerken te pareren, volgens de cyclus van preventie, detectie en reactie. Volgens Exclusive Networks geeft het framework gebruikers een hoge mate van inzicht in wat er gebeurt en de mogelijkheid om snel te handelen in het geval van fouten of bedreigingen.

Volgende genomineerde: TechAccess, de wereldwijde distributeur die in Nederland is neergestreken in het Brabantse Son, onder de rook van techcentrum Eindhoven. TechAccess is een value added IT-distributeur die een uitgebreid portfolio levert op het gebied van mobility en zowel indoor als outdoor wireless oplossingen. TechAccess werkt samen met resellers aan mobiliteitsoplossingen die voldoen aan de hoge eisen en wensen van eindgebruikers. De distributeur doet veel voor zijn resellers: indoor- en outdoor site surveys, trainingen, workshops, consultancy en de levering van testapparatuur.

Tot slot Westcon Group, ook al gevestigd in het logistiek gunstig gelegen Houten. Westcon Group European Operation Ltd., zoals de value-added technology distributeur voluit heet, is gespecialiseerd in oplossingen op het gebied van security, collaboration, networking en datacenter. 2016 stond voor een belangrijk deel in het teken van transformeren naar de cloud. Westcon bestrijdt dat in het cloudtijdperk distributeurs niet meer nodig zijn. “Om clouddiensten binnen het bereik te brengen van gebruikers in de midmarket en het MKB, hebben resellers distributeurs nodig met hoogwaardige kennis van services”, vertelde Senior Productmanager EMEA Cloud Solutions Martin Hartman aan Dutch IT-channel.

Stemmen kan via www.dutchitwards.nl

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!