Witold Kepinski - 04 december 2016

Schneider Electric tweakt EcoStruxure platform voor IoT toepassingen

Schneider Electric tweakt EcoStruxure platform voor IoT toepassingen image

Schneider Electric introduceert een nieuwe generatie EcoStruxure architectuur en platform voor IoT-oplossingen. Next generation EcoStruxure is geschikt voor de bouw, grid, industrie en datacenter klanten.

De verbeterde architectuur en het platform is meer open, schaalbaar en interoperabel. Het verbindt de belangrijkste lagen van Schneider Electric's technologie stack van aangesloten producten voor beheer van het rand (edge), tot applicaties, analytics, en diensten. Deze volgende generatie EcoStruxure helpt organisaties om verhoogde waarde te leveren rond veiligheid, betrouwbaarheid, efficiency, duurzaamheid en connectiviteit van IoT oplossingen en processen.

Next Generation EcoStruxure

EcoStruxure stelt Schneider Electric, haar partners en eindgebruikers om schaalbare en geconvergeerde IT / OT-oplossingen te ontwikkelen. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van connectiviteit en data om de om inzichten te creëren in zakelijke processen met de gecombineerde kracht van analytics en closed-loop toepassingen. Schneider Electric zegt hierdoor zijn klanten en partners in staat stellen om operaties te optimaliseren ter verbetering van de operationele efficiency, duurzaamheid, asset performance en productiviteit. EcoStruxure helpt volgens Schneider Electric om open innovatie en interoperabiliteit te bevorderen en is ontwikkeld in samenwerking met de belangrijkste normalisatie-instellingen en leveranciers van technologie.

Technology Stack

Schneider Electric EcoStruxure is ontworpen om een uitgebreide portfolio van interoperabele en cloud aangesloten en / of on-premise technologieën georganiseerd rond de drie lagen van de technologie:

De eerste laag bouwt voort op de ervaring van Schneider Electric in de ontwikkeling van de aangesloten producten met ingebouwde intelligentie, zoals sensoren, midden- en laagspanning breakers, aandrijvingen en actuatoren.

The Edge Controle laag biedt organisaties de mogelijkheid om hun activiteiten te beheren on-premise als in de cloud, afhankelijk van hun behoeften. Dit geldt ook voor de aangesloten controle platforms met remote access, geavanceerde automatisering en operator override mogelijkheden. Lokale controle en bescherming van de firewall is opgenomen om te helpen bij het maximaliseren van de voordelen, vooral voor bedrijfskritische applicaties.

Gerichte investering van Schneider Electric in R & D en productontwikkeling op het gebied van software, analytics en diensten, in combinatie met de integratie van recente acquisities zoals Invensys, Telvent en Summit Energy, vormt de derde laag van de stapel, een portefeuille van apps, analytics en diensten. EcoStruxure maakt een breedte van vendor-agnostische apps, analytics en diensten op open IP-protocollen om te werken met meerdere hardware, systemen en controles.

Technologie partners Microsoft en Intel

EcoStruxure wordt ondersteund door grote technologie partners zoals Microsoft en Intel. Schneider Electric maakt gebruik van de Windows Azure cloud-platform om haar digitale diensten, apps en analyses te leveren. Azure is de cloud ruggengraat van EcoStruxure, voor het versnellen van de technologische ontwikkeling en diensten op het platform. Zo biedt de digitale service Conext 2 Advisor veilig toezicht en controle oplossing voor het beheren en optimaliseren van de prestaties van zonne-energie planten, en wordt dit geleverd als een Azure cloud-gebaseerde dienst, toegankelijk via computers of mobiele apparaten.

Schneider Electric maakt gebruik van Intel's Smart Field Programmable Gateway arrays (FPGA) die sensoren, apparaten, netwerken en cloud toepassingen van stroom voorzien. Intel's FPGA's verbeteren de prestaties, kracht en flexibiliteit van de EcoStruxure architectuur om slimmer activiteiten mogelijk te maken, aldus Schneider Electric. Nieuwe partnerships zijn ook voortdurend in opkomst met gespecialiseerde technologie-aanbieders, zoals Zuora en Panasonic.

Schneider Electric is ook lid van het bestuur van de Industrial Internet Consortium en Thread Group, waar het samenwerkt met andere organisaties om de groei en ontwikkeling van IoT architecturen en normen voor de industriële en domotica-industrie te versnellen.

Innovatie op elk niveau: ecosysteem van ontwikkelaars

Schneider is nauw betrokken bij de uitbreding van zijn innovatie community voor elk van zijn markten. Elke gemeenschap biedt open toegang voor een ecosysteem van ontwikkelaars en data wetenschappers, evenals hardware en service partners voor het creëren of co-creëren van oplossingen en toepassingen voor EcoStruxure. Deze gemeenschappen worden allemaal betrokken bij het Silicon Valley Innovation Program van Schneider Electric, waaronder Planet Ecosystem, Digital Lumens en OhmConnect die al zijn begonnen IoT oplossingen te integreren in het EcoStruxure architectuur en platform.

Meer informatie over het EcoStruxure architectuur en platform staat op http://www.schneider-electric.com/b2b/en/campaign/innovation/platform.jsp.

WK

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!