Rubrik past in BigTec’s stack voor software defined datacenter

Rubrik past in BigTec’s stack voor software defined datacenter

Rubrik past in BigTec’s stack voor software defined datacenter

Rubrik past in BigTec’s stack voor software defined datacenter

05-12-2016 | door: Teus Molenaar

Rubrik past in BigTec’s stack voor software defined datacenter

“Er zijn maar weinig distributeurs in Nederland die in staat zijn nieuwe technologie succesvol naar de markt te brengen”, verklaart Karl Driesen de keuze voor BigTec, onderdeel van de Exclusive Group. Driesen is Head of Sales, EMEA bij Rubrik. Op zijn beurt koos BigTec voor Rubrik omdat het een mooie aanvulling is op de producten die de distributeur in het portfolio heeft voor het software defined datacenter, zo verklaart Patrick van Arendonk, Managing Director bij BigTec.

Rubrik heeft een disruptieve oplossing ontwikkeld voor het beheer van data in een private/hybrid cloud infrastructuur. De architectuur beschermt gegevens, vereenvoudigt backup & recovery voor gevirtualiseerde en fysieke omgevingen en maakt backup software overbodig door het integreren van orkestratie, catalogmanagement en deduplicatie in een scale-out fabric. Tevens biedt de oplossing een geavanceerde zoekfunctie en maakt het mogelijk de informatie te analyseren. Daarmee biedt het bedrijf de mogelijkheid om te voldoen aan bestaande wet- en regelgeving binnen moderne, hyperconverged IT-infrastructuren. Rubrik heeft onlangs een kantoor geopend in Utrecht en wil van daaruit de Europese markt veroveren. Inmiddels zijn de eerste Nederlandse en Europese klanten al binnengehaald.

Lange termijn

Onze verkoopstrategie kan niet zonder een distributeur en partners, meent Driesen. “We willen als bedrijf de schaalbaarheid hebben om de totale markt te bedienen, dit is onmogelijk zonder gespecialiseerde distributeur en zijn partners. We hebben het over een adresseerbare markt van vijftig miljard dollar wereldwijd. Dan hebben we het IT-kanaal zeker nodig.”

Dat Rubrik met BigTec in zee gaat, is ‘omdat deze distributeur gespecialiseerd is in datacenter transformatie, de kennis heeft om partners te trainen en weet waar hij mee bezig is’. Met dit laatste doelt Driesen op de strategie van BigTec om binnen een solution framework oplossingen aan te bieden die alles in zich hebben om de transitie naar een software defined datacenter mogelijk te maken. “Onze oplossing past zeer goed in dit framework”, vertelt Driesen.

Focus partners

Van Arendonk benadrukt dat Rubrik een baanbrekende technologie heeft ontwikkeld. “Het is compleet iets nieuws dat precies past binnen private/hybrid cloud omgevingen. Veel organisaties willen een deel on-premise houden en maken tegelijkertijd gebruik van meerdere cloudaanbieders. Rubrik is op dit moment de enige fabrikant die in een dergelijke omgeving de data kan beheren en op een eenvoudige manier back-up en recovery mogelijk maakt.”

Van Arendonk geeft aan samen te werken met partners die focus kunnen bieden om de markt te ontwikkelen. BigTec ondersteunt deze partners in de gehele verkoopcyclus door ervaren sales en pre-sales professionals beschikbaar te hebben. Deze mogelijkheden vormen een belangrijke bron voor een effectieve kennisoverdracht, waardoor partners succesvol nieuwe technologieën kunnen adopteren.

Pijnpunten van traditionele technologieën

“Voor het dagelijks beheer zijn oplossingen in grotere omgevingen nodig vanwege de complexiteit van traditionele backup/data management. Hiervoor zijn vaak meerdere gespecialiseerde FTE’s nodig om deze omgeving in te regelen, te beheren en draaiend te houden. Pijnpunten zoals te lange backup windows, complexiteit van job management en onzekerheid bij recovery zijn aan de orde van de dag.”, aldus Adri Zandee, Director of Technology bij BigTec. Hoe groter de organisatie, des te meer deze pijnpunten worden gevoeld. Dit blijkt ook de reden te zijn waarom ook Nederlandse organisaties voor Rubrik kiezen. Hoe snel de nieuwe technologie zich een weg baant in het datacenter hangt af van de pijngrens bij een organisatie. “Er is een pijnpunt waarbij het vrijwel niet meer mogelijk is om een private/hybrid cloudplatform goed te beheren en data te beveiligen”, licht Zandee toe. “Zeker vanaf tweehonderd virtual machines wordt de pijngrens voor traditionele technologieën ver overschreden. Maar backup & recovery is bij veel bedrijven nog een ondergeschoven kindje. Met Rubrik neemt de beheerlast aanzienlijk af.”

Driesen geeft aan dat de appliances inderdaad geschikt zijn voor middelgrote tot grote bedrijven.  Volgens hem is Rubrik het snelst groeiende bedrijf in Silicon Valley. “Ook in Europa, waar we in het eerste kwartaal van dit jaar zijn begonnen, ontmoeten we veel belangstelling.”

Web-Scale Software-Defined Datacentre

“Mensen verwachten dat de applicaties die ze voor hun werk gebruiken even snel, eenvoudig, schaalbaar en up-to-date zijn als hun eigen apps op hun smartphone of tablet. Organisaties willen dat hun eigen clouddatacenter een schaalbare, dynamische software-omgeving ondersteunt, met snelle applicaties, zoals de gebruikers dat willen. In een geconvergeerde omgeving is het belangrijk dat data altijd beschikbaar zijn; ook als er iets is misgegaan. In dat geval moet je in staat zijn om de gegevens razendsnel weer tot je beschikking te hebben. In dat gat is Rubrik gesprongen”, zegt Zandee. Hij vertelt dat ook een aantal cloudaanbieders Rubrik gebruikt als oplossing voor data recovery. “Dat alleen al bewijst dat we hier over een webscale architectuur spreken.”

Kader

Het clouddatamanagement platform van Rubrik past in het moderne datacenter. Wie de visie van een hybride, software-defined datacenter (SDDC) realiseert, legt een perfecte basis om aan dynamische web-scale behoeften voor applicaties te kunnen voldoen. Met het ecosysteem van BigTec’s oplossingen kunnen partners de juiste flexibele infrastructuur en cloudfuncties leveren: geautomatiseerd, intelligent, orchestrated en gebruiksklaar.

Deze oplossingen komen tegemoet aan de wensen van klanten op het gebied van prestaties, flexibiliteit, gegevensbeheer en meer. In het bijzonder:

  • Hyperconverged Infrastructure
  • Hyperconverged Data Protection & Management
  • Application Performance Monitoring
  • Security Segmentation
  • Dynamic Application Delivery Control & Balancing
  • Software-Defined WAN & Datacentre Networking
  • System Orchestration
  • VM Resource Demand Control
Terug naar nieuws overzicht
Cloud